Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hollandaisekastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 150 g voita
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2-3 rkl vettä
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sulata voi matalalla lämmöllä, älä anna sen ruskistua.

2. Sekoita keltuaiset, sitruuna ja vesi kattilassa (ei alumiinikattilassa). Laita kattila vesihauteeseen juuri kiehumispisteen alapuolella. Vatkaa nopeasti kunnes seos sakenee.

3. Lisää voisula vähän kerrallaan vatkaten samalla voimakkaasti. Varo, ettei voin pohjasakka tule mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokeile tehdä oma hollandaisekastikkeesi. Kastikkeen pohjana on voita ja munankeltuaisia ja se tarjoillaan haaleana. On tärkeää sekoittaa keltuaiset veteen ennen kuin ne vatkataan vesihauteessa jotta kastike ei juoksetu. Kastike sopii munaruokien, kasvisruokien ja eleganttien kalaruokien lisäkkeeksi.

Lisää aiheesta:

BearnaisekastikeAito vaniljakastikePiparjuurikastikeKananmunakastikePiikkikampelaa hollandaisen keraSinappi- ja chilikastikkeet
GluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton
  • 15.10.09:44
    Alkupala

    Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

  • 10.10.202410:21
    Tahnat

    Pistaasihummus

  • 15.08.202407:43
    Omenat

    Anun omenasose

  • 11.07.202412:52
    Kreikkalainen salaatti

    Paras kreikkalainen salaatti

  • 28.06.202410:03
    mansikka

    Mansikoiden pakastus