Hollandaisekastike
Kokeile tehdä oma hollandaisekastikkeesi. Kastikkeen pohjana on voita ja munankeltuaisia ja se tarjoillaan haaleana. On tärkeää sekoittaa keltuaiset veteen ennen kuin ne vatkataan vesihauteessa jotta kastike ei juoksetu. Kastike sopii munaruokien, kasvisruokien ja eleganttien kalaruokien lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 150 g voita
- 2 munankeltuaista
- 1 tl vastapuristettua sitruunamehua
- 2-3 rkl vettä
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sulata voi matalalla lämmöllä, älä anna sen ruskistua.
2. Sekoita keltuaiset, sitruuna ja vesi kattilassa (ei alumiinikattilassa). Laita kattila vesihauteeseen juuri kiehumispisteen alapuolella. Vatkaa nopeasti kunnes seos sakenee.
3. Lisää voisula vähän kerrallaan vatkaten samalla voimakkaasti. Varo, ettei voin pohjasakka tule mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje