Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hirven paahtopaisti ja yrttimajoneesi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Resepti: Nicolas Thieulon

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 1,5 g hirven paahtopaistia
  • 4 rkl Dijon-sinappia
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • tuoretta timjamia
  • 2 pienen sitruunan raastettu kuori
  • öljyä paistamiseen

Yrttimajoneesi

  • 1 keltuainen
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • suolaa
  • pippuria
  • 2–3 dl öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl hienonnettua rosmariinia
  • 1 tl hienonnettua kaprista

Valmistusohje

Hiero paisti kaikilla mausteilla ja anna marinoitua yön yli. Ota liha huoneenlämpöön ajoissa ennen paistamista. Paista lihaa pannulla kuumassa öljyssä hetki joka puolelta, mausta suolalla ja mustapippurilla. Aseta liha uunipellille ja jatka kypsentämistä 150 asteisessa uunissa. Käytä apuna sisälämpömittaria. Kun sisälämpö lihassa on 50 astetta, ota liha pois uunista ja kääri se folioon lepäämään. Tarjoile heti tai kylmänä yrttimajoneesin kera.

Yhdistä ensin keltuainen, sinappi, suola ja pippuri. Lisää öljy nauhana koko ajan sekoittaen. Yhdistä lopuksi etikka, rosmariini ja kaprikset. Siirrä majoneesi tunniksi jääkaappiin maustumaan.

Lisää aiheesta:

Hunajakinkku ja mimosasalaattiYrttimarinoitua lampaanfileetäMaijan yrttinen lihapata ja uunipunajuuretUunikassleria ja valkosipulipinaattiaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinPippuripihvi
PaahtopaistiGluteenitonLaktoositonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Paahtopaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt paahtopaistikääröt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paahtopaistia ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hirven paahtopaisti ja yrttimajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahtopaisti ranskalaisten valkosipuliperunoiden kera