Hiillostettua lohta ja vihannessalaattia
14.10.2013.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 450 g lohifileetä
- 4 maa-artisokkaa
- 1 kurkku
- 1 kukkakaali
- 2 punajuurta
- 3 kananmunaa
- 3 dl rypsiöljyä
- 20 g seesaminsiemeniä
- 20 g Dijon-sinappia
- 1 nippu tilliä
- 1 rs minisalaattia
- 30 g lohen/taimenen/kirjolohen mätiä
Valmistusohje
Leikkaa lohi 2 x 2 cm:n tangoiksi. Kuumenna paistinpannu. Hiillosta lohi kuumalla pannulla nopeasti niin, että lohi on kauttaaltaan kauniin värinen. Kääri lohi kelmuun ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Laita kylmään.
Leikkaa puolikas kurkku kuutioiksi ja loput kiekoiksi. Renssaa kukkakaali nupuiksi ja marinoi suolassa ja oliiviöljyssä. Leikkaa punajuuresta ohuita viipaleita ja stanssaa pyöreiksi renkaiksi. Mausta punajuuret suolalla ja vaalealla balsamicolla. Tee samoin myös maa-artisokalle. Valmista majoneesi ja sekoita kurkkunopat majoneesiin. Mausta suolalla. Leikkaa jäähtynyt lohi viipaleiksi ja koristele annos mädillä sekä yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan