Hiillostettua lohta ja vihannessalaattia

14.10.2013.

Ainekset

  • 450 g lohifileetä
  • 4 maa-artisokkaa
  • 1 kurkku
  • 1 kukkakaali
  • 2 punajuurta
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 20 g seesaminsiemeniä
  • 20 g Dijon-sinappia
  • 1 nippu tilliä
  • 1 rs minisalaattia
  • 30 g lohen/taimenen/kirjolohen mätiä

Valmistusohje

Leikkaa lohi 2 x 2 cm:n tangoiksi. Kuumenna paistinpannu. Hiillosta lohi kuumalla pannulla nopeasti niin, että lohi on kauttaaltaan kauniin värinen. Kääri lohi kelmuun ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Laita kylmään.

Leikkaa puolikas kurkku kuutioiksi ja loput kiekoiksi. Renssaa kukkakaali nupuiksi ja marinoi suolassa ja oliiviöljyssä. Leikkaa punajuuresta ohuita viipaleita ja stanssaa pyöreiksi renkaiksi. Mausta punajuuret suolalla ja vaalealla balsamicolla. Tee samoin myös maa-artisokalle. Valmista majoneesi ja sekoita kurkkunopat majoneesiin. Mausta suolalla. Leikkaa jäähtynyt lohi viipaleiksi ja koristele annos mädillä sekä yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!