Hiillostettua lohta ja vihannessalaattia
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665506/landscape16_9/515/290/58bcccb0ac2d491c0c706df624e6f0aa/Us/lohi-1-11705.jpg)
14.10.2013.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 450 g lohifileetä
- 4 maa-artisokkaa
- 1 kurkku
- 1 kukkakaali
- 2 punajuurta
- 3 kananmunaa
- 3 dl rypsiöljyä
- 20 g seesaminsiemeniä
- 20 g Dijon-sinappia
- 1 nippu tilliä
- 1 rs minisalaattia
- 30 g lohen/taimenen/kirjolohen mätiä
Valmistusohje
Leikkaa lohi 2 x 2 cm:n tangoiksi. Kuumenna paistinpannu. Hiillosta lohi kuumalla pannulla nopeasti niin, että lohi on kauttaaltaan kauniin värinen. Kääri lohi kelmuun ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Laita kylmään.
Leikkaa puolikas kurkku kuutioiksi ja loput kiekoiksi. Renssaa kukkakaali nupuiksi ja marinoi suolassa ja oliiviöljyssä. Leikkaa punajuuresta ohuita viipaleita ja stanssaa pyöreiksi renkaiksi. Mausta punajuuret suolalla ja vaalealla balsamicolla. Tee samoin myös maa-artisokalle. Valmista majoneesi ja sekoita kurkkunopat majoneesiin. Mausta suolalla. Leikkaa jäähtynyt lohi viipaleiksi ja koristele annos mädillä sekä yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka