Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hiilisilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 16 keskikokoista, tuoretta silakkaa
  • 120 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja valkopippuria
  • muutama tippa puristettua sitruunamehua
  • ½-1 dl karkeaa suolaa

Valmistusohje

1. Valmista tillivoi. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tilli ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Laita kylmään odottamaan.

2. Perkaa silakat, mutta jätä päät ja selkäruodot paikalleen. Huuhdo fileet ja kääntele ne karkeassa suolassa.

3. Kuumenna kuiva, iso valurautapannu, laita silakat pannulle ja halstraa niitä 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Graavattuja silakoita sitruunakastikkeessaSilakkagratiinia chililläSilakkaa munamarinadissaVastasavustettua savusilakkaa ja amerikkalaista salaattiaPaneeratut silakatNokisilakat
Paistettu kalaKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tämä on ikivanha pohjoismainen ruokalaji, joka alunperin on valmistettu hapansilakasta, jotka paistettiin suoraan tulikuumalla rautaliedellä. Nykyään silakat valmistetaan tuoreesta kalasta, silakat suolataan juuri ennen halstrausta. Paista silakat valurautapannulla. Hiilisilakoiden kera tarjotaan tillivoita ja vastakeitettyjä kuoriperunoita. Jotkut pirskottavat mielellään hieman etikkaa silakoille.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala
  • 23.5.15:15
    Kala

    Sammaltöyrääntuvan villit haukilastut

  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti

  • 17.08.202412:00
    Tortillat

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 03.09.202112:37
    Perunagratiini

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 06.02.202012:37
    Kalamureke

    Haukimurekepihvit