Hiilisilakat
Tämä on ikivanha pohjoismainen ruokalaji, joka alunperin on valmistettu hapansilakasta, jotka paistettiin suoraan tulikuumalla rautaliedellä. Nykyään silakat valmistetaan tuoreesta kalasta, silakat suolataan juuri ennen halstrausta. Paista silakat valurautapannulla. Hiilisilakoiden kera tarjotaan tillivoita ja vastakeitettyjä kuoriperunoita. Jotkut pirskottavat mielellään hieman etikkaa silakoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 16 keskikokoista, tuoretta silakkaa
- 120 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl hienonnettua tilliä
- suolaa ja valkopippuria
- muutama tippa puristettua sitruunamehua
- ½-1 dl karkeaa suolaa
Valmistusohje
1. Valmista tillivoi. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tilli ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Laita kylmään odottamaan.
2. Perkaa silakat, mutta jätä päät ja selkäruodot paikalleen. Huuhdo fileet ja kääntele ne karkeassa suolassa.
3. Kuumenna kuiva, iso valurautapannu, laita silakat pannulle ja halstraa niitä 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa