Herkkutatteja foliossa
Porcini al cartoccio -nyyttejä paistetaan vain 15 minuuttia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 8 suurta palaa foliota
- 915 g tuoreita herkkutatteja puhdistettuina ja karkeasti pilkottuina
- 2 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituina
- nippu tuoreita mintunlehtiä silputtuna
- 8 rkl neitsytoliiviöljyä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- 235 ml valkoviiniä
Valmistusohje
- Ota kaksi folioliuskaa ja aseta ne päällekkäin: näin saat aikaan tukevan pohjan
- Nosta folioliuskojen kulmat ylös
- Asettele neljäsosa sienistä, valkosipulista ja mintusta keskelle foliota
- Ripottele 2 rkl oliiviöljyä keon päälle
- Mausta suolalla ja pippurilla
- Kaada neljäsosa viinistä sienten yms. päälle
- Tee foliosta tiukasti suljettu nyytti
- Tee kolme muuta folionyyttiä samaan tapaan
- Laita nyytit uuniin noin 15 - 20 minuutiksi
- Tarjoile välittömästi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Anun mokkakakku
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista