Herkkutatteja foliossa
Porcini al cartoccio -nyyttejä paistetaan vain 15 minuuttia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 8 suurta palaa foliota
- 915 g tuoreita herkkutatteja puhdistettuina ja karkeasti pilkottuina
- 2 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituina
- nippu tuoreita mintunlehtiä silputtuna
- 8 rkl neitsytoliiviöljyä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- 235 ml valkoviiniä
Valmistusohje
- Ota kaksi folioliuskaa ja aseta ne päällekkäin: näin saat aikaan tukevan pohjan
- Nosta folioliuskojen kulmat ylös
- Asettele neljäsosa sienistä, valkosipulista ja mintusta keskelle foliota
- Ripottele 2 rkl oliiviöljyä keon päälle
- Mausta suolalla ja pippurilla
- Kaada neljäsosa viinistä sienten yms. päälle
- Tee foliosta tiukasti suljettu nyytti
- Tee kolme muuta folionyyttiä samaan tapaan
- Laita nyytit uuniin noin 15 - 20 minuutiksi
- Tarjoile välittömästi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan