Herkkusieniä ja taskurapumuhennosta
Julkaistu
Valitse isoja ja kauniita herkkusieniä. Myös sienten jalat voi hyödyntää paistamalla ne sipulin kanssa ja lisäämällä täytteeseen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kolmelle-neljälle
- n. 500 g herkkusienen lakkeja
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- n. 3 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 pieni salottisipuli
- 1 pieni prk taskuravunlihaa
- sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Suolaa herkkusienen lakit sisältä kevyesti ja aseta ne uunivadille ”hattu” alaspäin.
2. Hienonna sipuli, paista se voinokareessa, kääntele mukaan ravunlihat ja sekoita. Paista kastikkeeseen voita ja jauhoja kattilassa, lisää maito, mausta ja keitä n. 10 minuuttia muhennokseksi. Lisää rapuseos.
3. Täytä hatut ja gratinoi uunissa 5-7 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti