Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herkkusieniä ja taskurapumuhennosta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valitse isoja ja kauniita herkkusieniä. Myös sienten jalat voi hyödyntää paistamalla ne sipulin kanssa ja lisäämällä täytteeseen.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kolmelle-neljälle

  • n. 500 g herkkusienen lakkeja

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • n. 3 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 pieni prk taskuravunlihaa
  • sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Suolaa herkkusienen lakit sisältä kevyesti ja aseta ne uunivadille ”hattu” alaspäin.

2. Hienonna sipuli, paista se voinokareessa, kääntele mukaan ravunlihat ja sekoita. Paista kastikkeeseen voita ja jauhoja kattilassa, lisää maito, mausta ja keitä n. 10 minuuttia muhennokseksi. Lisää rapuseos.

3. Täytä hatut ja gratinoi uunissa 5-7 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Sienitäytteiset krustaditLatva-artisokanpohjat sienimuhennoksellaTäytetyt kinkkuperunatPaistettua lohta ja tomaatti-sienipaistostaVaahtoava sienikeittoKorvasienikastikkeella gratinoitu kassler
TaskuravutAlkuruoatKananmunatonUusivuosiBrunssiLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Taskuravut
  • 18.02.201300:00
    Kalapullat

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kompottia arktisista taskuravuista ja perunasta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taskurapusalaatti leipäkrutonkien kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt taskuravut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Tuoretta taskurapua yrttikastikkeella