Herkkusienet à la greque

A la greque on ranskaa ja tarkoittaa kreikkalaisittain. Tässä versiossa herkkusienet keitetään ja jäähdytetään maukkaassa kastikkeessa. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi noutopöydässä.

4 annosta

  • 250 g pieniä herkkusieniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dll kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl arrowjuurijauhetta
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • muutama pisara sitruunamehua
  • 1 dl vettä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Puhdista herkkusienet. Paloittele suurimmat sienet. Kaada öljy, vesi, viini, tomaattipyree ja korianteri kattilaan. Keitä herkkusieniä kastikkeessa 5-7 minuuttia.

2. Nosta sienet reikäkauhalla kulhoon.

3. Sekoita arrowjuurijauhe vesitilkkaan. Suurusta kastike. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kaada kastike herkkusienten päälle ja anna jäähtyä kokonaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!