Mainos
Mainos

Lampaankyljykset ovat nopeaa grillattavaa. Herkullisin lopputulos syntyy, kun marinoit kyljyksiä muutaman tunnin tai yön yli mausteisessa marinadissa. Tarjoa kyljykset kasvisten ja tuoreen leivän kera. Myös perunapaistos sopii lisukkeeksi.

4 annosta

  • 12 lampaankyljystä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni porkkana
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 timjaminoksa
  • 1 rosmariininoksa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ dl vettä

Tarjoiluun

  • leipää, kasviksia ja perunapaistosta

Valmistusohje

1. Marinadi: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkana. Sekoita hienonnettu sipuli, porkkanakuutiot, öljy, balsamiviinietikka ja vesi. Ripottele mausteeksi hienonnetut laakerinlehdet, timjami ja rosmariini.

2. Marinoi kyljyksiä vähintään tunti ennen grillausta. Jos marinoit kyljyksiä jääkaapissa yön yli, muista ottaa ne huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta.

3. Kuori ja puhdista kasvikset ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Grillaa kyljyksiä hiiligrillissä, kunnes ne ovat pinnalta kauniin ruskeita ja hieman punertavia, noin kolme minuuttia molemmin puolin. Grillaa samalla kasvikset.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.