Herkkumarinoidut lampaankyljykset
Lampaankyljykset ovat nopeaa grillattavaa. Herkullisin lopputulos syntyy, kun marinoit kyljyksiä muutaman tunnin tai yön yli mausteisessa marinadissa. Tarjoa kyljykset kasvisten ja tuoreen leivän kera. Myös perunapaistos sopii lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 12 lampaankyljystä
- 1 pieni sipuli
- 1 pieni porkkana
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 laakerinlehteä
- 1 timjaminoksa
- 1 rosmariininoksa
- 1 dl ruokaöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- ½ dl vettä
Tarjoiluun
- leipää, kasviksia ja perunapaistosta
Valmistusohje
1. Marinadi: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkana. Sekoita hienonnettu sipuli, porkkanakuutiot, öljy, balsamiviinietikka ja vesi. Ripottele mausteeksi hienonnetut laakerinlehdet, timjami ja rosmariini.
2. Marinoi kyljyksiä vähintään tunti ennen grillausta. Jos marinoit kyljyksiä jääkaapissa yön yli, muista ottaa ne huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta.
3. Kuori ja puhdista kasvikset ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Grillaa kyljyksiä hiiligrillissä, kunnes ne ovat pinnalta kauniin ruskeita ja hieman punertavia, noin kolme minuuttia molemmin puolin. Grillaa samalla kasvikset.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti