Herkkumarinoidut lampaankyljykset

Lampaankyljykset ovat nopeaa grillattavaa. Herkullisin lopputulos syntyy, kun marinoit kyljyksiä muutaman tunnin tai yön yli mausteisessa marinadissa. Tarjoa kyljykset kasvisten ja tuoreen leivän kera. Myös perunapaistos sopii lisukkeeksi.

4 annosta

  • 12 lampaankyljystä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni porkkana
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 timjaminoksa
  • 1 rosmariininoksa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ dl vettä

Tarjoiluun

  • leipää, kasviksia ja perunapaistosta

Valmistusohje

1. Marinadi: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkana. Sekoita hienonnettu sipuli, porkkanakuutiot, öljy, balsamiviinietikka ja vesi. Ripottele mausteeksi hienonnetut laakerinlehdet, timjami ja rosmariini.

2. Marinoi kyljyksiä vähintään tunti ennen grillausta. Jos marinoit kyljyksiä jääkaapissa yön yli, muista ottaa ne huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta.

3. Kuori ja puhdista kasvikset ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Grillaa kyljyksiä hiiligrillissä, kunnes ne ovat pinnalta kauniin ruskeita ja hieman punertavia, noin kolme minuuttia molemmin puolin. Grillaa samalla kasvikset.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!