Henri Alénin juuresmuusi

Makuja-kokki Henri Alén loihtii syksyn herkuksi raikkaan ja täyteläisen juuresmuusin. Muusi maistuu sellaisenaankin tai voit kokeilla sitä maukkauiden hirvipullien lisukkeena.

Ainekset

  • 250 g naurista tai lanttua
  • 3 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 50 g voita
  • n. 1 ½ dl maitoa
  • tilkka hunajaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Kuori ja pilko juurekset sekä perunat noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Keitä suolatussa vedessä kypsiksi noin 20 minuuttia. Lämmitä maito, voi sekä hunaja kattilassa. Kaada keitinvesi pois kattilasta ja anna juuresten hetki höyrystyä, jotta liika neste haihtuu pois. Kaada maitoseos joukkoon ja soseuta juuresmuusi tasaiseksi puunuijan tai soseuttimen avulla. Mausta lopuksi valkopippurilla ja tarkista suolan tarve.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.