Henri Alénin juuresmuusi
Makuja-kokki Henri Alén loihtii syksyn herkuksi raikkaan ja täyteläisen juuresmuusin. Muusi maistuu sellaisenaankin tai voit kokeilla sitä maukkauiden hirvipullien lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 250 g naurista tai lanttua
- 3 perunaa
- 2 porkkanaa
- 50 g voita
- n. 1 ½ dl maitoa
- tilkka hunajaa
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Kuori ja pilko juurekset sekä perunat noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Keitä suolatussa vedessä kypsiksi noin 20 minuuttia. Lämmitä maito, voi sekä hunaja kattilassa. Kaada keitinvesi pois kattilasta ja anna juuresten hetki höyrystyä, jotta liika neste haihtuu pois. Kaada maitoseos joukkoon ja soseuta juuresmuusi tasaiseksi puunuijan tai soseuttimen avulla. Mausta lopuksi valkopippurilla ja tarkista suolan tarve.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan