Hellahyppijät

Halstrattuja suolattuja lammasviipaleita sanotaan hellahyppijöiksi. Ennenaikaan lampaanlihasiivut laitettiin suoraan hehkuvalle puuhellalle paistumaan, josta ne hyppivät herkästi pois. Tämä on modernisoitu versio, eli lihat grillataan.

Neljälle

  • 600 g kevyestisuolattua lampaanrintaa
  • 1 l vettä
  • 5 mustapippuria
  • 1 porkkana paloina
  • ½ purjo paloina

Valmistusohje

1. Kiehauta liha, kuori vaahto ja lisää pippurit ja vihannekset. Keitä liha puolikypsäksi.

2. Valuta liha ja leikkaa se palasiksi ja grillaa nopeasti kypsäksi hyvän hiilihehkun yllä.

3. Tarjoile uuniperunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!