Hellahyppijät
Halstrattuja suolattuja lammasviipaleita sanotaan hellahyppijöiksi. Ennenaikaan lampaanlihasiivut laitettiin suoraan hehkuvalle puuhellalle paistumaan, josta ne hyppivät herkästi pois. Tämä on modernisoitu versio, eli lihat grillataan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g kevyestisuolattua lampaanrintaa
- 1 l vettä
- 5 mustapippuria
- 1 porkkana paloina
- ½ purjo paloina
Valmistusohje
1. Kiehauta liha, kuori vaahto ja lisää pippurit ja vihannekset. Keitä liha puolikypsäksi.
2. Valuta liha ja leikkaa se palasiksi ja grillaa nopeasti kypsäksi hyvän hiilihehkun yllä.
3. Tarjoile uuniperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka