Hedelmäsalaatti papaijasta, ananaksesta ja karpaloista

Tämä värikäs hedelmäsalaatti ei ole vain kaunis – se on erittäin terveellinen ja vieläpä maistuu taivaalliselta. Lisää marjat vasta juuri ennen tarjoilua mehujen sekoittumisen välttämiseksi. Ellet löydä miniananaksia, tavallinen ananas käy myö oikein hyvin.

Neljälle

  • 1 appelsiini
  • 225 g karpaloita
  • 4 miniananasta tai 1 tavallinen ananas
  • 2 kypsää, kiinteää papaijaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 ½ dl luonnonjogurttia

Valmistusohje

1. Halkaise appelsiini ja purista siitä mehu. Kaada mehu ja karpalot pieneen kattilaan ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia kunnes marjat ovat pehmenneet.

2. Kuori papaijat, halkaise ja poista siemenet. Leikkaa ananaksilta lakki pois, koverra hedelmäliha niin että kuori pysyy kokonaisena ja paloittele hedelmäliha. Heitä pois kova keskusosa.

3. Paloittele papaija yhtä suuriksi paloiksi kuin ananas ja sekoita hyvin. Kun marjat ovat jäähtyneet, sekoita ne ananaksen ja papaijan kanssa ja kääntele jogurttiin. Täytä ananaksenkuoret sekoituksella ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.