Hedelmäsalaatti papaijasta, ananaksesta ja karpaloista
Tämä värikäs hedelmäsalaatti ei ole vain kaunis – se on erittäin terveellinen ja vieläpä maistuu taivaalliselta. Lisää marjat vasta juuri ennen tarjoilua mehujen sekoittumisen välttämiseksi. Ellet löydä miniananaksia, tavallinen ananas käy myö oikein hyvin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 appelsiini
- 225 g karpaloita
- 4 miniananasta tai 1 tavallinen ananas
- 2 kypsää, kiinteää papaijaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 ½ dl luonnonjogurttia
Valmistusohje
1. Halkaise appelsiini ja purista siitä mehu. Kaada mehu ja karpalot pieneen kattilaan ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia kunnes marjat ovat pehmenneet.
2. Kuori papaijat, halkaise ja poista siemenet. Leikkaa ananaksilta lakki pois, koverra hedelmäliha niin että kuori pysyy kokonaisena ja paloittele hedelmäliha. Heitä pois kova keskusosa.
3. Paloittele papaija yhtä suuriksi paloiksi kuin ananas ja sekoita hyvin. Kun marjat ovat jäähtyneet, sekoita ne ananaksen ja papaijan kanssa ja kääntele jogurttiin. Täytä ananaksenkuoret sekoituksella ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan