Hedelmäinen possurulla juureksilla

Enää kaksi yötä jouluun ja siksi Makuja-keittiössäkin ollaan jouluisissa tunnelmissa. Hedelmäinen possurulla sopii hyvin joulupöytään kinkun vaihtoehdoksi.

Ainekset

  • 700 g porsaan ulkofileetä tai kasslerpaistia
  • 1 dl aprikoosi- tai luumusosetta
  • 5 kuivattua viikunaa tai aprikoosia
  • 1 hapan omena
  • 0,5 tl jauhettua neilikkaa
  • 0,5 tl kuivattua inkivääriä
  • suolaa ja mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • paistinarua sitomiseen
  • tilkka hunajaa
  • 600 g kuorittuja ja pilkottuja juureksia esim. naurista, lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa

Valmistusohje

Poista porsaanfileestä kalvot. Avaa filee terävällä veitsellä auki ja nuiji sitä kevyesti kelmun alla levyksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Raasta kuorittu omena soseen joukkoon. Pilko kuivatut hedelmät ja lisää ne mukaan. Lisää mukaan myös neilikka ja inkivääri. Sekoita ainekset hyvin keskenään.

Levitä täytettä porsaanfileelle ja sido se narulla kiinni. Mausta juurekset hunajalla, suolalla ja pippurilla sekä tilkalla öljyä. Aseta liha juurespedille uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja