Hedelmäinen possurulla juureksilla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667960/landscape16_9/515/290/b87be2da02563ce4cd6dc921975aedf8/uu/612698-8145.jpg)
Enää kaksi yötä jouluun ja siksi Makuja-keittiössäkin ollaan jouluisissa tunnelmissa. Hedelmäinen possurulla sopii hyvin joulupöytään kinkun vaihtoehdoksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 700 g porsaan ulkofileetä tai kasslerpaistia
- 1 dl aprikoosi- tai luumusosetta
- 5 kuivattua viikunaa tai aprikoosia
- 1 hapan omena
- 0,5 tl jauhettua neilikkaa
- 0,5 tl kuivattua inkivääriä
- suolaa ja mustapippuria
- rypsiöljyä paistamiseen
- paistinarua sitomiseen
- tilkka hunajaa
- 600 g kuorittuja ja pilkottuja juureksia esim. naurista, lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa
Valmistusohje
Poista porsaanfileestä kalvot. Avaa filee terävällä veitsellä auki ja nuiji sitä kevyesti kelmun alla levyksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Raasta kuorittu omena soseen joukkoon. Pilko kuivatut hedelmät ja lisää ne mukaan. Lisää mukaan myös neilikka ja inkivääri. Sekoita ainekset hyvin keskenään.
Levitä täytettä porsaanfileelle ja sido se narulla kiinni. Mausta juurekset hunajalla, suolalla ja pippurilla sekä tilkalla öljyä. Aseta liha juurespedille uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka