Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmäinen possurulla juureksilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Enää kaksi yötä jouluun ja siksi Makuja-keittiössäkin ollaan jouluisissa tunnelmissa. Hedelmäinen possurulla sopii hyvin joulupöytään kinkun vaihtoehdoksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 700 g porsaan ulkofileetä tai kasslerpaistia
  • 1 dl aprikoosi- tai luumusosetta
  • 5 kuivattua viikunaa tai aprikoosia
  • 1 hapan omena
  • 0,5 tl jauhettua neilikkaa
  • 0,5 tl kuivattua inkivääriä
  • suolaa ja mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • paistinarua sitomiseen
  • tilkka hunajaa
  • 600 g kuorittuja ja pilkottuja juureksia esim. naurista, lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa

Valmistusohje

Poista porsaanfileestä kalvot. Avaa filee terävällä veitsellä auki ja nuiji sitä kevyesti kelmun alla levyksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Raasta kuorittu omena soseen joukkoon. Pilko kuivatut hedelmät ja lisää ne mukaan. Lisää mukaan myös neilikka ja inkivääri. Sekoita ainekset hyvin keskenään.

Levitä täytettä porsaanfileelle ja sido se narulla kiinni. Mausta juurekset hunajalla, suolalla ja pippurilla sekä tilkalla öljyä. Aseta liha juurespedille uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Lisää aiheesta:

KuharullatMaksaa ja perunamuhennostaPossurulla luumusoseellaPistaasi-pestokuorrutettua possunfileetäSiikaa ja metsäsieni-perunapaistostaKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia
KinkkurullatKananmunatonMakujaGluteenitonLaktoositonJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkurullat
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytettyä salamia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kinkku-sipulirullat

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kinkkurullat avokadon ja parsan kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Täytetyt, hedelmäiset kinkkurullat

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kääryleet tomaattikastikkeessa