Haukipullat ja sokeriherne-pinaattipaistos

Ainekset

  • 400 g haukea jauhettuna
  • 1 kanamunanvalkuainen
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 sitruuna
  • ripaus cayennepippuria
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • tillinoksia

Valmistusohje

Pidä kaikki raaka-aineet kylmässä ennen murekkeen valmistamista. Pidä myös leikkurin astia ja terä kylmässä. Laita hauki leikkuriin pyörimään. Lisää valkuainen, raastettua sitruunankuorta, suola ja cayenne. Lisää heti kylmä kerma ohuena nauhana. Mausta mureke vielä jauhetulla valkopippurilla. Siirrä mureke kylmään hetkeksi. Kaada vesi kattilaan, anna kiehua hiljaa poreillen ja lisää tillinoksat. Tee murekkeesta pyöryköitä ja hauduta niitä 2-4 minuuttia koosta riippuen. Nosta pyörykät varovasti liemestä ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!