Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haukimurekkeella täytetyt lohitimbaalit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Päällä lohta, sisällä haukimureketta ja kastikkeessa kirjolohen mätiä. Tämä alkuruoka hivelee makuhermoja ja tarjoaa silmäniloa. Eikä valmistustaan ole vaikeaa.

4 annosta

  • 200 g perattua haukifileetä
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 valkopippuria
  • 2 munanvalkuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • voita vuokien voiteluun
  • 4 ohutta viipaletta tuoretta lohta

Kastike

  • 2 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 3 dl kanalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 rkl kirjolohenmätiä
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Paloittele haukifilee. Pane palat tehosekoittimeen ja lisää suola ja pippuri. Käytä konetta pari sekuntia kerrallaan, kunnes kalan rakenne on tasainen ja hieno. Lisää munanvalkuaiset ja kerma ja sekoita pienellä teholla tasaiseksi taikinaksi. Esikypsennä pieni nokare ja tarkista maku.

2. Voitele uuninkestävät annosvuoat ja vuoraa lohiviipaleilla. Täytä vuoat haukimurekkeella. Ravista vuokia pari kertaa, jotta mureke painuu hieman kasaan. Peitä vuoat alumiinifoliolla. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja kypsennä vuokia vesihauteessa noin puoli tuntia, tai kunnes mureke on kiinteää.

3. Kastike: Hienonna salottisipuli. Sekoita kalaliemi, valkoviini ja hienonnettu sipuli kattilassa ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet alkuperäisestä tilavuudesta. Lisää kerma ja keitä, kunnes kastike saostuu. Tarkista maku. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon kirjolohen mäti ja hienonnettu ruohosipuli.

4. Kumoa timbaalit lautasille ja lusikoi ympärille kastiketta.

Lisää aiheesta:

Haukimureke ja katkarapukastikeKampelaa valkoviinikastikkeessaKalamurekkeella täytetyt lohifileet ja villiriisiäLohikvenellit valkoviinikastikkeessaHauki-savusilakkaterriiniKalamureke ja sienikastike
KalamurekeTimbaaliKastikkeet ja dipitAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalamureke
  • 21.06.202112:30
    Kalapihvit

    Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit

  • 20.02.202010:35
    Viiden jälkeen

    Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella

  • 06.02.202012:37
    Paistettu kala

    Haukimurekepihvit

  • 30.04.201407:37
    Tartar

    Haukitartar & perunaletut

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Haukimureke ja katkarapukastike