Haukimureketta salaattipedillä

Sami Garam valmistaa hauesta herkullista mureketta. Kalan lisäksi tehdään raikas salaattipeti.

Ainekset

  • 500 g haukifileetä
  • 1 sipuli
  • iso nippu tilliä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 1-2 Salanova-salaattia
  • tilliä
  • 3 rkl sitruunaöljyä
  • 3 rkl vadelmaviinietikkaa
  • Katso video!

Valmistusohje

Poista ruodot kalasta mahdollisuuksien mukaan ja kuutioi se sentin-parin kuutioiksi. Jauha tehosekoittimella sileäksi sipulin kanssa ja mausta tillillä.

Notkista murekemassaa tarpeen kananmunilla. Turvota korppujauhot kermassa ja lisää murekemassaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Levitä valmis murekemassa pitkulaiseen vuokaan ja kypsennä höyryuunissa puoli tuntia, kunnes kala on kypsää. Kumoa mureke ja tarjoa se kuumana tai kylmänä.

Revi salaattia kulhoon ja mausta se tillillä, sitruunaöljyllä ja vadelmaviinietikalla. Sekoita hyvin ja nosta lautaselle ja leikkaa päälle kalamurekeviipaleita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!