Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haukimureketta salaattipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garam valmistaa hauesta herkullista mureketta. Kalan lisäksi tehdään raikas salaattipeti.

Ainekset

  • 500 g haukifileetä
  • 1 sipuli
  • iso nippu tilliä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 1-2 Salanova-salaattia
  • tilliä
  • 3 rkl sitruunaöljyä
  • 3 rkl vadelmaviinietikkaa
  • Katso video!

Valmistusohje

Poista ruodot kalasta mahdollisuuksien mukaan ja kuutioi se sentin-parin kuutioiksi. Jauha tehosekoittimella sileäksi sipulin kanssa ja mausta tillillä.

Notkista murekemassaa tarpeen kananmunilla. Turvota korppujauhot kermassa ja lisää murekemassaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Levitä valmis murekemassa pitkulaiseen vuokaan ja kypsennä höyryuunissa puoli tuntia, kunnes kala on kypsää. Kumoa mureke ja tarjoa se kuumana tai kylmänä.

Revi salaattia kulhoon ja mausta se tillillä, sitruunaöljyllä ja vadelmaviinietikalla. Sekoita hyvin ja nosta lautaselle ja leikkaa päälle kalamurekeviipaleita.

Lisää aiheesta:

Hunajainen broilerisalaattiHaukihampurilainenMurekeSieni-lihamureke palsternakkapyreelläCeasarsalaatti kanallaMantelinieriä
KalamurekeSalaatitHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalamureke
  • 21.06.202112:30
    Kalapihvit

    Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit

  • 20.02.202010:35
    Viiden jälkeen

    Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella

  • 06.02.202012:37
    Paistettu kala

    Haukimurekepihvit

  • 30.04.201407:37
    Tartar

    Haukitartar & perunaletut

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Haukimureke ja katkarapukastike