Mainos
Mainos

Sami Garam valmistaa hauesta herkullista mureketta. Kalan lisäksi tehdään raikas salaattipeti.

Ainekset

  • 500 g haukifileetä
  • 1 sipuli
  • iso nippu tilliä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 1-2 Salanova-salaattia
  • tilliä
  • 3 rkl sitruunaöljyä
  • 3 rkl vadelmaviinietikkaa
  • Katso video!

Valmistusohje

Poista ruodot kalasta mahdollisuuksien mukaan ja kuutioi se sentin-parin kuutioiksi. Jauha tehosekoittimella sileäksi sipulin kanssa ja mausta tillillä.

Notkista murekemassaa tarpeen kananmunilla. Turvota korppujauhot kermassa ja lisää murekemassaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Levitä valmis murekemassa pitkulaiseen vuokaan ja kypsennä höyryuunissa puoli tuntia, kunnes kala on kypsää. Kumoa mureke ja tarjoa se kuumana tai kylmänä.

Revi salaattia kulhoon ja mausta se tillillä, sitruunaöljyllä ja vadelmaviinietikalla. Sekoita hyvin ja nosta lautaselle ja leikkaa päälle kalamurekeviipaleita.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.