Haukikyljykset ja anjovis-ruohosipulikastike
Tavallisuudesta poikkeava tapa tarjota haukea on leikata siitä kyljyksiä. Tässä haukikyljykset saavat seurakseen herkullisen kastikkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg haukikyljyksiä
- sulaa ja valkopippuria
- 100 g voita
Kastike
- 3 dl kermaa
- 4 rkl ruohosipulisilppua
- 110 g anjovisfileitä
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kastike: Hienonna ruohosipulit. Silppua anjovisfileet. Kiehauta kerma kasarissa ja anna sen kiehua kokoon 3-4 minuuttia. Mausta kerma suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon ruohosipulisilppu sekä anjovissilppu. Pidä kastike lämpimänä.
2. Mausta haukikyljykset suolalla ja pippurilla. Sulata voi korkealaitaisessa pannussa. Laita kalapalat pannuun ja anna porista voissa 7-8 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta kyljykset pannulta ja siivilöi voi pannulta kastikkeeseen.
3. Lusikoi kastiketta lämpimille,syville lautasille. Nosta kalakyljykset kastikkeen päälle ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje