Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haukikvenellejä hummerikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun hauki on saatu fileoiduksi, sen lihaa voi hyvin käyttää kvenelleihin. Tähän ruokalajiin tarvitset tehosekoittimen apua.

Neljälle

  • 300 g nahatonta ja ruodotonta haukifileetä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 munanvalkuainen
  • ½ maustemitta cayennepippuria
  • 1 rkl perunatärkkelystä
  • 3 dl kuohukermaa

Hummerikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kalalientä
  • 1 rkl konjakkia
  • 2 rkl hummerifonditiivistettä
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • muutama tippa puristettua sitruunamehua
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa haukifilee pienempiin paloihin. Laita kalapalat, suola, munanvalkuainen ja cayennepippuri tehosekoittimeen ja sekoita hetki hienoksi massaksi. Lisää perunajauhot, sekoita edelleen ja lisää kermaa vähän kerrallaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele matala, suuri, kannellinen pannu. Muotoile taikinasta vajaan kananmunan kokoisia kvenellejä veteen kastetun ruokalusikan avulla ja asettele ne tiiviisti pannulle. Täytä pannu varovaisesti kuumalla vedellä niin että kvenellit peittyvät. Lisää suola ja keitä erittäin miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 minuuttia.

3. Hummerikastike: Sulata voita kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja vatkaa voihin jauhot. Laita kattila takaisin liedelle, lisää kalaliemi samalla sekoittaen, lisää konjakki ja hummerifondi ja anna kiehua hetki. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja cayennepippurilla.

Lisää aiheesta:

Merianturaa JulianaKalamurekepihvit katkarapukastikkeen keraKalamurekepurilaiset katkarapukastikkeellaLohikvenellit valkoviinikastikkeessaTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaaPikkupääkampelaa katkaraputahnalla ja klassisella hummerikastikkeella
KalapullatKastikkeet ja dipitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat
  • 17.09.202108:43
    Keitetty kala

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Taskuravut

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Kalapullat currykastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Haukikvenellejä hummerikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Sauce Vierge ja haukipullat