Haukikvenellejä hummerikastikkeella

Kun hauki on saatu fileoiduksi, sen lihaa voi hyvin käyttää kvenelleihin. Tähän ruokalajiin tarvitset tehosekoittimen apua.

Neljälle

  • 300 g nahatonta ja ruodotonta haukifileetä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 munanvalkuainen
  • ½ maustemitta cayennepippuria
  • 1 rkl perunatärkkelystä
  • 3 dl kuohukermaa

Hummerikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl kalalientä
  • 1 rkl konjakkia
  • 2 rkl hummerifonditiivistettä
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • muutama tippa puristettua sitruunamehua
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa haukifilee pienempiin paloihin. Laita kalapalat, suola, munanvalkuainen ja cayennepippuri tehosekoittimeen ja sekoita hetki hienoksi massaksi. Lisää perunajauhot, sekoita edelleen ja lisää kermaa vähän kerrallaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele matala, suuri, kannellinen pannu. Muotoile taikinasta vajaan kananmunan kokoisia kvenellejä veteen kastetun ruokalusikan avulla ja asettele ne tiiviisti pannulle. Täytä pannu varovaisesti kuumalla vedellä niin että kvenellit peittyvät. Lisää suola ja keitä erittäin miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 minuuttia.

3. Hummerikastike: Sulata voita kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja vatkaa voihin jauhot. Laita kattila takaisin liedelle, lisää kalaliemi samalla sekoittaen, lisää konjakki ja hummerifondi ja anna kiehua hetki. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja cayennepippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.