Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haukihampurilainen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 haukipihvi
  • 1 täysjyväsämpylä
  • pihvitomaattia viipaleina
  • jääsalaattia
  • majoneesia

Haukimureke

  • 500 g haukifileetä
  • 2 kananmunan valkuaisia
  • 4 dl kuohukermaa
  • 15 g suolaa
  • 100 g ranskankermaa

Kurkkusalaatti

  • 1 kurkku
  • 0,5 dl ranskankermaa
  • 1 dl kermaviiliä
  • ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 limen mehu
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Kuutioi haukifileet ja mausta ne suolalla. Laita hauki tehosekoittimeen ja sekoita suolan kanssa tasaiseksi massaksi.

Lisää joukkoon valkuaiset, ranskankerma ja kerma. Sekoita murekemassa tasaiseksi. Tee murekkeista haluamasi kokoisia pihvejä ja ruskista ne paistinpannulla. Kypsennä murekepihvit loppuun 175-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kypsiä. Laita kalamurekepihvi halkaistun ja paahdetun sämpylän väliin. Täytä sämpylä tomaatilla, kurkku- ja jääsalaatilla sekä sitruunamajoneesilla. Tarjoile.

Kurkkusalaatti:

Kuori kurkku kevyesti ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi. Mausta kurkkusiivut suolalla ja anna niiden hetki mehustua. Lisää kurkkujen joukkoon ranskankerma ja kermaviili. Mausta valkopippurilla , limen mehulla ja ruohosipulilla.

MTV3 Huomenta Suomen keittiössä jatketaan herkutteluhetkiä suomalaisen kalan muodossa ja tänään uutisstudion keittössä on Oula Hännisen vieraana keittiömestari, ravintoloitsija Marko Palovaara. Pannulla syntyy maittava haukiburger Bistro O mat -ravintolan tapaan.

Mausta majoneesi sitruunan kuorella ja mehulla. Tarkista suola.

Lisää aiheesta:

Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalastaHellapoliisin kana-caesarsalaattiLämpimät broileripinaattitäytteiset voileivätLuksushampurilainen lohestaRuohosipulimunakokkelia ja kylmäsavulohtaHaukimureketta salaattipedillä
HampurilainenAlkuruoatMakujaVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle