Haukihampurilainen
MTV3 Huomenta Suomen keittiössä jatketaan herkutteluhetkiä suomalaisen kalan muodossa ja tänään uutisstudion keittössä on Oula Hännisen vieraana keittiömestari, ravintoloitsija Marko Palovaara. Pannulla syntyy maittava haukiburger Bistro O mat -ravintolan tapaan.
Ainekset
- 1 haukipihvi
- 1 täysjyväsämpylä
- pihvitomaattia viipaleina
- jääsalaattia
- majoneesia
Haukimureke
- 500 g haukifileetä
- 2 kananmunan valkuaisia
- 4 dl kuohukermaa
- 15 g suolaa
- 100 g ranskankermaa
Kurkkusalaatti
- 1 kurkku
- 0,5 dl ranskankermaa
- 1 dl kermaviiliä
- ruohosipulia hienonnettuna
- 1 limen mehu
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Kuutioi haukifileet ja mausta ne suolalla. Laita hauki tehosekoittimeen ja sekoita suolan kanssa tasaiseksi massaksi.
Lisää joukkoon valkuaiset, ranskankerma ja kerma. Sekoita murekemassa tasaiseksi. Tee murekkeista haluamasi kokoisia pihvejä ja ruskista ne paistinpannulla. Kypsennä murekepihvit loppuun 175-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kypsiä. Laita kalamurekepihvi halkaistun ja paahdetun sämpylän väliin. Täytä sämpylä tomaatilla, kurkku- ja jääsalaatilla sekä sitruunamajoneesilla. Tarjoile.
Kurkkusalaatti:
Kuori kurkku kevyesti ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi. Mausta kurkkusiivut suolalla ja anna niiden hetki mehustua. Lisää kurkkujen joukkoon ranskankerma ja kermaviili. Mausta valkopippurilla , limen mehulla ja ruohosipulilla.
Mausta majoneesi sitruunan kuorella ja mehulla. Tarkista suola.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan