Hauki-savusilakkaterriini
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5649208/landscape16_9/515/290/7287e5934946cc96967a6e234455396d/Ob/933688-4028.jpg)
Hauki sopii hyvin murekkeeksi, koska sen pienet ruodot hajoavat, kun kalaa hienonnetaan koneella. Yrttimaustettu savusilakka antaa tälle terriinille maun.
- Ruokavalio: Gluteeniton
8-10 hengelle
- 600 g tuoretta haukifileetä
- 1 maustemitta muskottia
- 1 maustemitta kajennea
- 4 munanvalkuaista
- 4,5 dl kuohukermaa
- 400 g savusilakkafileitä
- 1 muna
- 2 munanvalkuaista
- 2 rkl ranskankermaa
- 1 rkl tillisilppua
- 1 rkl persiljasilppua
- 1 rkl ruohosipulisilppua
- suolaa
Kastike
- 3 dl ranskankermaa
- 3 dl kermaviiliä
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1 prk punaista rasvakalanmätiä
- tillisilppua
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Hienonna hauki monitoimikoneessa hienoksi murekkeeksi. Sekoita joukkoon suola, muskotti ja kajenne. Pane mureke kylmään 30 minuutiksi.
2. Vaivaa haukimureketta voimakkaasti ja lisää valkuaiset yksi kerrallaan, samalla kun kone käy. Sekoita joukkoon myös kermaa vähän kerrallaan.
3. Hienonna savusilakkafileet samalla tavoin ja sekoita joukkoon kaikki savusilakkamurekkeen ainekset.
4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pitkänomainen leipävuoka. Pane vuoka kyljelleen ja lusikoi vuoan toiselle reunalle puolet haukimurekkeesta, lusikoi sitten savusilakkamureke keskelle ja täytä lopuksi toinen reuna haukimurekkeella. Käännä vuoka pohjalleen ja tasoita pinta.
5. Pane vuoka vesihauteeseen ja peitä vuoka foliolla. Pistä muutama höyryreikä folioon. Paista kypsäksi, noin 1 1/4 tuntia. Kaada pois vuokaan mahdollisesti kertynyt neste ja anna terriinin jäähtyä vuoassaan. Kumoa se vasta jäähtyneenä.
6. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka