Hauki-savusilakkaterriini

Hauki sopii hyvin murekkeeksi, koska sen pienet ruodot hajoavat, kun kalaa hienonnetaan koneella. Yrttimaustettu savusilakka antaa tälle terriinille maun.

8-10 hengelle

  • 600 g tuoretta haukifileetä
  • 1 maustemitta muskottia
  • 1 maustemitta kajennea
  • 4 munanvalkuaista
  • 4,5 dl kuohukermaa
  • 400 g savusilakkafileitä
  • 1 muna
  • 2 munanvalkuaista
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1 rkl tillisilppua
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 1 rkl ruohosipulisilppua
  • suolaa

Kastike

  • 3 dl ranskankermaa
  • 3 dl kermaviiliä
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 prk punaista rasvakalanmätiä
  • tillisilppua
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Hienonna hauki monitoimikoneessa hienoksi murekkeeksi. Sekoita joukkoon suola, muskotti ja kajenne. Pane mureke kylmään 30 minuutiksi.

2. Vaivaa haukimureketta voimakkaasti ja lisää valkuaiset yksi kerrallaan, samalla kun kone käy. Sekoita joukkoon myös kermaa vähän kerrallaan.

3. Hienonna savusilakkafileet samalla tavoin ja sekoita joukkoon kaikki savusilakkamurekkeen ainekset.

4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pitkänomainen leipävuoka. Pane vuoka kyljelleen ja lusikoi vuoan toiselle reunalle puolet haukimurekkeesta, lusikoi sitten savusilakkamureke keskelle ja täytä lopuksi toinen reuna haukimurekkeella. Käännä vuoka pohjalleen ja tasoita pinta.

5. Pane vuoka vesihauteeseen ja peitä vuoka foliolla. Pistä muutama höyryreikä folioon. Paista kypsäksi, noin 1 1/4 tuntia. Kaada pois vuokaan mahdollisesti kertynyt neste ja anna terriinin jäähtyä vuoassaan. Kumoa se vasta jäähtyneenä.

6. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!