Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalafileiden keittämiseen ei mene montaakaan minuuttia, joten valmistele lisukkeet ajoissa valmiiksi. Kala maistuu parhaalta vastavalmistettuna.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 500 g ahvenfileitä

Ruohosipulikastike

  • 2 salottisipulia
  • 50 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kalalientä (tai vettä+kalaliemikuutio)
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 tl puristettua sitruunamehua

Tarjoiluun

  • perunamuusia

Valmistusohje

1. Ruohosipulikastike: Kuori ja hienonna salottisipulit, paista ne pehmeiksi voissa. Lisää jauhot ja sekoita, lisää viini ja liemi. Lisää kerma ja keitä kokoon 15 minuuttia ilman kantta, sekoittele välillä. Mausta suolalla, pippurilla, ruohosipulilla ja sitruunamehulla.

2. Leikkaa fileiden selkäruotojen molemmille puolille viillot ja poimi pois kaikki ruodot samalla kertaa. Keitä kattilassa vettä, lisää fileet, kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kalan hautua kokonaan valkeaksi tai kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Poimi fileet vedestä reikäkauhalla ja laita ne lämpimille lautasille.

3. Lusikoi fileiden päälle hieman ruohosipulikastiketta ja tarjoile loput kastikkeesta erikseen. Perunamuusi on hyvä lisuke.

Lisää aiheesta:

Haudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaKeitettyä haukea munakastikkeen keraPossunfileetä ja pikkusipuleita padassaSuikalepihvit kantarellien keraKanafileet pehmeällä currykastikkeellaPorsaanfileetä madeirakastikkeessa
KalafileeKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière