Haudutettua seitä purjopedillä

Helppo kalaruoka valmistuu keittiössä käden käänteessä ja tuo kotiin herkullisen tuoksun.

Ainekset

  • 600 g pakaste seitä
  • 1 iso purjosipuli
  • 150 g vihreitä pakaste neulapapuja
  • 2 dl mietoa kalalientä
  • 200 g smetanaa
  • 1 puntti tilliä
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Pese ja leikkaa purjo renkaiksi. Kuullota niitä hetki pannulla voinokareen kanssa, lisää sulatetut pavut ja kaada uunivuoan pohjalle. Nostele seipalat purjopedille ja kaada kalaliemi päälle. Sekoita kulhossa smetana, hienonnettu tilli, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä mausteet ja lusikoi seos sein päälle. Kypsennä kala uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!