Haudutettua seitä purjopedillä
Julkaistu
Helppo kalaruoka valmistuu keittiössä käden käänteessä ja tuo kotiin herkullisen tuoksun.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset
- 600 g pakaste seitä
- 1 iso purjosipuli
- 150 g vihreitä pakaste neulapapuja
- 2 dl mietoa kalalientä
- 200 g smetanaa
- 1 puntti tilliä
- 1 sitruuna
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Pese ja leikkaa purjo renkaiksi. Kuullota niitä hetki pannulla voinokareen kanssa, lisää sulatetut pavut ja kaada uunivuoan pohjalle. Nostele seipalat purjopedille ja kaada kalaliemi päälle. Sekoita kulhossa smetana, hienonnettu tilli, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä mausteet ja lusikoi seos sein päälle. Kypsennä kala uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti