Haudutettua jänispaistia
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 jäniksen koipea
- 4 oksaa rosmariinia
- 4 siivua pekonia
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- pala juuriselleriä
- 1 iso palsternakka
- 10 katajanmarjaa
- 4 dl punaviiniä
- noin 5 dl lihalientä
- suolaa
Valmistusohje
Poista jäniksen koivista reisiluut. Kääri pekonisiivun avulla rosmariinin oksat koipien ympärille. Kiinnitä pekoni siivut koipeen hammastikun tai paistinarun avulla. Paista pannulla paisteihin väri ja mausta ne suolalla. Laita paistit haudutuspataan, kuori juurekset ja sipuli. Pilko isoiksi paloiksi, lisää pataan. Lisää pataan myös loput raaka-aineet ja hauduta uunissa noin 3 tuntia 160 asteessa. Tarjoile timjami-valkosipuli perunasoseen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan