Haudutettu kirjolohifilee valkoviinikastikkeen kera
Keitä mielellään kala kokonaisena ja irrota nahka ja ruodot tarjoillessa. Erityisen hieno ruokalajista tulee, kun tarjoilet kalan ja kastikkeen kuorittujen, kuutioitujen ja voissa käänneltyjen tomaattien kera!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 800 g kirjolohta
- suolaa
Viinikastike
- 3 dl kalalientä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 keltasipuli
- 1 laakerinlehti
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl voita
- 1 muskotinkukka
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- vihanneksia
Valmistusohje
1. Kastike: Keitä kokoon kalaliemi, sipuli ja viini. Lisää kerma, laakerinlehti ja muskotinkukka. Kiillota kastike voilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi ja pidä lämpimänä.
2. Keitä kalaa varovaisesti miedolla lämmöllä kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia, mielellään padassa, jossa on irrotettava ritilä. Pidä kala lämpimänä.
3. Tarjoile keitettyjen perunoiden, parsakaalin ja kuutioitujen tomaattien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut