Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haudutettu kirjolohifilee valkoviinikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 800 g kirjolohta
  • suolaa

Viinikastike

  • 3 dl kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 keltasipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl voita
  • 1 muskotinkukka
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • vihanneksia

Valmistusohje

1. Kastike: Keitä kokoon kalaliemi, sipuli ja viini. Lisää kerma, laakerinlehti ja muskotinkukka. Kiillota kastike voilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi ja pidä lämpimänä.

2. Keitä kalaa varovaisesti miedolla lämmöllä kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia, mielellään padassa, jossa on irrotettava ritilä. Pidä kala lämpimänä.

3. Tarjoile keitettyjen perunoiden, parsakaalin ja kuutioitujen tomaattien kera.

Keitä mielellään kala kokonaisena ja irrota nahka ja ruodot tarjoillessa. Erityisen hieno ruokalajista tulee, kun tarjoilet kalan ja kastikkeen kuorittujen, kuutioitujen ja voissa käänneltyjen tomaattien kera!

Lisää aiheesta:

Punakampelakääryleet meksikolaisella vihannessekoituksellaVihreä kalapataKermainen lohikeittoKirjolohta valkoviinikastikkeessaVotkalla maustettu lohipastaMerikrottia hapanimeläkastikkeessa
LohifileeKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee
  • 16.12.202112:18
    Graavikala

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 24.09.202013:31
    Paistettu lohi

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 06.04.202009:08
    Uunilohi

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 10.03.202014:27
    Alkuruoat

    Kari Aihisen minuuttimarinoitua lohta eli soijalla pikamarinoitu lohi

  • 13.02.202013:09
    Paistettu lohi

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset