Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haudutettu broileri-tomaattipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 annosta

  • 1 broileri
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • öljyä paistamiseen
  • 6 tomaattia
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 4 rkl sokeria
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl vettä

Tarjoiluun

  • couscousta

Valmistusohje

1. Leikkaa broileri kahdeksaksi suunnilleen samankokoiseksi palaksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista broilerinpalat niin että ne saavat kauniin värin, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Halkaise tomaatit, hienonna basilika ja siirrä pataan. Lisää pataan myös sokeri, viini, tomaattipyree ja vesi.

3. Kiehauta ja jätä hautumaan noin 30 minuutiksi. Jos pata kuivuu liikaa, lisä nestettä. Tarjoa lisänä couscousta.

Tämä mehukkaan maukas pata vain paranee, kun sitä haudutetaan pitkään. Lisukkeeksi sopivat yhtä lailla riisi, keitetyt perunat kuin pasta. Kaikkein parasta lienee kuitenkin couscous.

Lisää aiheesta:

Kanapata MarengoKalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraMunakoisocurry valkosipulin ja tomaatin keraPastaa ja oliivitomaattikastikettaItalialainen paistiLammaspata oliivien kera
KanapataKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata