Haudutettu broileri-tomaattipata
Tämä mehukkaan maukas pata vain paranee, kun sitä haudutetaan pitkään. Lisukkeeksi sopivat yhtä lailla riisi, keitetyt perunat kuin pasta. Kaikkein parasta lienee kuitenkin couscous.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 1 broileri
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- öljyä paistamiseen
- 6 tomaattia
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 4 rkl sokeria
- 2 dl valkoviiniä
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl vettä
Tarjoiluun
- couscousta
Valmistusohje
1. Leikkaa broileri kahdeksaksi suunnilleen samankokoiseksi palaksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista broilerinpalat niin että ne saavat kauniin värin, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Halkaise tomaatit, hienonna basilika ja siirrä pataan. Lisää pataan myös sokeri, viini, tomaattipyree ja vesi.
3. Kiehauta ja jätä hautumaan noin 30 minuutiksi. Jos pata kuivuu liikaa, lisä nestettä. Tarjoa lisänä couscousta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan