Häränhäntäkeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5649278/landscape16_9/515/290/14d2f42cf2520df1a6a48a433e57264d/hm/934331-5471.jpg)
Tämä on pitkään keitettävä ruoka, joka hoitaa itse itsensä. Valmista mielellään keiton pohja päivää ennen tarjoilua, niin siitä tulee vielä maukkaampi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 häränhäntä paloina
- suolaa ja valkopippuria
- 2 l vettä
- 3 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 1 purjo
- 1-2 laakerinlehteä
- 1 tl timjamia
- 6 kokonaista valkopippuria
Valmistusohje
1. Mausta häränhäntä ja ruskista se voimakkaasti. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää lihat. Kuori ja viipaloi 2 porkkanaa, 1 palsternakka ja puolikas purjo. Lisää ne kattilaan yhdessä laakerinlehtien, timjamin ja pippurien kanssa.
2. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes liha irtoaa luista. Siihen menee 2-4 tuntia. Voit myös keittää soppaa uunissa 150 asteessa.
3. Nosta lihat kattilasta ja anna jäähtyä. Siivilöi liemi ja paseeraa vihannekset siivilän läpi. Poimi lihat luista ja hienonna. Laita ne takaisin siivilöityyn liemeen. Näin pitkälle voit valmistella keiton etukäteen.
4. Kuori rasva keiton pinnalta ja kuumenna keitto. Hienonna loput vihannekset ja keitä niitä keitossa 4-5 minuuttia. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka