Häränhäntäkeitto
Tämä on pitkään keitettävä ruoka, joka hoitaa itse itsensä. Valmista mielellään keiton pohja päivää ennen tarjoilua, niin siitä tulee vielä maukkaampi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 häränhäntä paloina
- suolaa ja valkopippuria
- 2 l vettä
- 3 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 1 purjo
- 1-2 laakerinlehteä
- 1 tl timjamia
- 6 kokonaista valkopippuria
Valmistusohje
1. Mausta häränhäntä ja ruskista se voimakkaasti. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää lihat. Kuori ja viipaloi 2 porkkanaa, 1 palsternakka ja puolikas purjo. Lisää ne kattilaan yhdessä laakerinlehtien, timjamin ja pippurien kanssa.
2. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes liha irtoaa luista. Siihen menee 2-4 tuntia. Voit myös keittää soppaa uunissa 150 asteessa.
3. Nosta lihat kattilasta ja anna jäähtyä. Siivilöi liemi ja paseeraa vihannekset siivilän läpi. Poimi lihat luista ja hienonna. Laita ne takaisin siivilöityyn liemeen. Näin pitkälle voit valmistella keiton etukäteen.
4. Kuori rasva keiton pinnalta ja kuumenna keitto. Hienonna loput vihannekset ja keitä niitä keitossa 4-5 minuuttia. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa