Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränhäntäkeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on pitkään keitettävä ruoka, joka hoitaa itse itsensä. Valmista mielellään keiton pohja päivää ennen tarjoilua, niin siitä tulee vielä maukkaampi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 häränhäntä paloina
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 l vettä
  • 3 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 purjo
  • 1-2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 6 kokonaista valkopippuria

Valmistusohje

1. Mausta häränhäntä ja ruskista se voimakkaasti. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää lihat. Kuori ja viipaloi 2 porkkanaa, 1 palsternakka ja puolikas purjo. Lisää ne kattilaan yhdessä laakerinlehtien, timjamin ja pippurien kanssa.

2. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes liha irtoaa luista. Siihen menee 2-4 tuntia. Voit myös keittää soppaa uunissa 150 asteessa.

3. Nosta lihat kattilasta ja anna jäähtyä. Siivilöi liemi ja paseeraa vihannekset siivilän läpi. Poimi lihat luista ja hienonna. Laita ne takaisin siivilöityyn liemeen. Näin pitkälle voit valmistella keiton etukäteen.

4. Kuori rasva keiton pinnalta ja kuumenna keitto. Hienonna loput vihannekset ja keitä niitä keitossa 4-5 minuuttia. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoKeittopata kanan keraLammasta vihannessosekeitossaCrème VichyssoiseLihapata monelleSuurustettu curry-kanakeitto
LihakeittoHäränhäntäLiharuokaKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pustan pojan gulassikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihaliemen keitto-ohjeet

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mintun makuinen lammaskeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-vihanneskeitto