Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränfilee provencale ja uunitomaatit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nimestä huolimatta tämän ruokalajin on luonut aikoinaan keittiömestari Julius Carlsson Bacchi Wapen -ravintolassa Tukholmassa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle

  • 900 g häränfileetä
  • 1 kg perunoita ohuina siivuina
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 75 g voita
  • 6-8 tomaattia
  • 3 dl kuivaa leipää muruina
  • 1 dl persiljasilppua
  • 8-10 basilikanlehteä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lado perunaviipaleet voideltuun uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi kerrosten välit. Tipauta päälle muutama voinokare ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

2. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Ruskista se hyvin kauttaaltaan pannussa.

3. Leikkaa tomaateista kansi ja koverra siemenet pois. Sekoita leivänmurut, persiljasilppu ja basilikasilppu öljytilkkaan ja täytä tomaatit. Laita uunivuokaan noin 15 minuutiksi.

4. Sekoita voi ja puristetut valkosipulinkynnet. Viipaloi filee ja asettele viipaleet perunoiden päälle. Lusikoi valkosipulivoi päälle. Paista sopivan kypsäksi uunissa, lihan kuuluu olla rosaa sisältä.

Lisää aiheesta:

Homejuustokyljykset sienipedilläLohta rucolapeston keraTäytetyt munakoisorullatGratinoitua purjoaItalialainen paistiViisipenninen
HäränfileeKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettu häränfilee

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Häränfilee provencale ja uunitomaatit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaan- ja häränfileekääryleet juurespaistoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu häränfilee