Häränfilee provencale ja uunitomaatit

Nimestä huolimatta tämän ruokalajin on luonut aikoinaan keittiömestari Julius Carlsson Bacchi Wapen -ravintolassa Tukholmassa.

Kuudelle

  • 900 g häränfileetä
  • 1 kg perunoita ohuina siivuina
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 75 g voita
  • 6-8 tomaattia
  • 3 dl kuivaa leipää muruina
  • 1 dl persiljasilppua
  • 8-10 basilikanlehteä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lado perunaviipaleet voideltuun uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi kerrosten välit. Tipauta päälle muutama voinokare ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

2. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Ruskista se hyvin kauttaaltaan pannussa.

3. Leikkaa tomaateista kansi ja koverra siemenet pois. Sekoita leivänmurut, persiljasilppu ja basilikasilppu öljytilkkaan ja täytä tomaatit. Laita uunivuokaan noin 15 minuutiksi.

4. Sekoita voi ja puristetut valkosipulinkynnet. Viipaloi filee ja asettele viipaleet perunoiden päälle. Lusikoi valkosipulivoi päälle. Paista sopivan kypsäksi uunissa, lihan kuuluu olla rosaa sisältä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.