Häränfilee provencale ja uunitomaatit
Nimestä huolimatta tämän ruokalajin on luonut aikoinaan keittiömestari Julius Carlsson Bacchi Wapen -ravintolassa Tukholmassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 900 g häränfileetä
- 1 kg perunoita ohuina siivuina
- 3-5 valkosipulinkynttä
- 75 g voita
- 6-8 tomaattia
- 3 dl kuivaa leipää muruina
- 1 dl persiljasilppua
- 8-10 basilikanlehteä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lado perunaviipaleet voideltuun uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi kerrosten välit. Tipauta päälle muutama voinokare ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
2. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Ruskista se hyvin kauttaaltaan pannussa.
3. Leikkaa tomaateista kansi ja koverra siemenet pois. Sekoita leivänmurut, persiljasilppu ja basilikasilppu öljytilkkaan ja täytä tomaatit. Laita uunivuokaan noin 15 minuutiksi.
4. Sekoita voi ja puristetut valkosipulinkynnet. Viipaloi filee ja asettele viipaleet perunoiden päälle. Lusikoi valkosipulivoi päälle. Paista sopivan kypsäksi uunissa, lihan kuuluu olla rosaa sisältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan