Halstrattua kalaa savoijinkaalin kera
Tässä reseptissä olemme käyttäneet kuhaa, mutta voit käyttää mitä tahansa kalaa, kunhan sen liha on kiinteää. Marinadi antaa makuun lisäpotkua ennen halstraamista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 600 g kuhafileetä
- 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
- 1/4 tl mustapippuria
- 600 g keitettyjä pikkuperunoita
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 pieni purjo
- 240 g savoijinkaalia
- 2 salottisipulia
- 4 dl kasvislientä
- 4 limettilohkoa
- voita tai öljyä paistamiseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta sitruunamehu pippurilla ja marinoi siinä kalaa noin puolen tunnin ajan. Mausta kalapalat suolalla ja halstraa niitä 5-6 minuuttia, kunnes ne ovat kellerviä.
2. Paloittele savoijinkaali ja kuullota paloja pienessä määrässä öljyä ruskistamatta. Siirrä kaalit kattilaan, lisää kasvisliemi ja keitä kannen alla kaksi minuuttia. Siirrä kaalit kattilaan, lisää kasvisliemi ja keitä kannen alla kaksi minuuttia. Mausta sitten suolalla ja pippurilla. Nosta kaali pois kattilasta reikäkauhalla ja pidä lämpimänä. Säästä liemi.
3. Kuori ja kuutioi porkkana ja palsternakka. Puhdista ja huuhtele purjo ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Kuullota vihannekset kattilassa pienessä määrässä öljyä ruskistamatta. Lisää perunat ja lämmin liemi ja keitä kannen alla. Mausta suolalla. Kuori ja hienonna salottisipuli ja kuullota pienessä määrässä öljyä ruskistamatta.
4. Nosta savojinkaali neljälle lämpimälle lautaselle. Annostele sipuli savojinkaalin päälle, samoin peruna- ja vihannessekoitus. Aseta sitten kala päällimmäiseksi. Koristele lopuksi limettiviipaleella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti