Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Halstrattua kalaa savoijinkaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

4 annosta

  • 600 g kuhafileetä
  • 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 600 g keitettyjä pikkuperunoita
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 pieni purjo
  • 240 g savoijinkaalia
  • 2 salottisipulia
  • 4 dl kasvislientä
  • 4 limettilohkoa
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta sitruunamehu pippurilla ja marinoi siinä kalaa noin puolen tunnin ajan. Mausta kalapalat suolalla ja halstraa niitä 5-6 minuuttia, kunnes ne ovat kellerviä.

2. Paloittele savoijinkaali ja kuullota paloja pienessä määrässä öljyä ruskistamatta. Siirrä kaalit kattilaan, lisää kasvisliemi ja keitä kannen alla kaksi minuuttia. Siirrä kaalit kattilaan, lisää kasvisliemi ja keitä kannen alla kaksi minuuttia. Mausta sitten suolalla ja pippurilla. Nosta kaali pois kattilasta reikäkauhalla ja pidä lämpimänä. Säästä liemi.

3. Kuori ja kuutioi porkkana ja palsternakka. Puhdista ja huuhtele purjo ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Kuullota vihannekset kattilassa pienessä määrässä öljyä ruskistamatta. Lisää perunat ja lämmin liemi ja keitä kannen alla. Mausta suolalla. Kuori ja hienonna salottisipuli ja kuullota pienessä määrässä öljyä ruskistamatta.

Tässä reseptissä olemme käyttäneet kuhaa, mutta voit käyttää mitä tahansa kalaa, kunhan sen liha on kiinteää. Marinadi antaa makuun lisäpotkua ennen halstraamista.

4. Nosta savojinkaali neljälle lämpimälle lautaselle. Annostele sipuli savojinkaalin päälle, samoin peruna- ja vihannessekoitus. Aseta sitten kala päällimmäiseksi. Koristele lopuksi limettiviipaleella.

Lisää aiheesta:

Kolmen sortin kaaliaKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraPunakampelakääryleet vihanneskastikkeellaLohi-kuhapalmikko paprikakastikkeellaHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaPunajuurinen seljanka
Halstrattu kalaKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Halstrattu kala
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Halstrattuja lohipaloja vihannesdipillä

  • 18.02.201300:00
    Kaalipata

    Grilli-hapankaali

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Halstrattua kalaa savoijinkaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tillimarinoidut, halstratut silakat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Halstrattu graavilohi sinappihollandaisen kera