Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Halstrattu pikagraavattu lohi ja kasvispyttipannu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 600 g lohifileetä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl rouhittua valkopippuria
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl ruokaöljyä

Kasvispyttipannu

  • 1 iso punainen paprika
  • ½ kesäkurpitsa
  • 5 perunaa
  • voita paistamiseen

Koristeluun

  • 4 tillinoksa
  • 4 sitruunalohkoa

Valmistusohje

1. Pikagraavaus: Leikkaa fileestä neljä annospalaa. Sekoita suola, sokeri ja valkopippuri ja ripottele osa seoksesta vuoan pohjalle. Pane vuokaan rinnakkain kaksi fileepalaa nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle kerros mausteseosta, valuta päälle ruokalusikallinen öljyä ja viimeistele hienonnetulla tillillä. Pane päälle loput fileepalat ja valuta pinnalle loppu öljy. Peitä lopuksi mausteseoksella ja tillillä. Peitä vuoka tuorekelmulla ja pane jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.

2. Kuori perunat. Leikkaa perunat, kesäkurpitsan puolikas ja paprikat pieniksi kuutioiksi ja kuullota voissa.

3. Halstraa fileepaloja kuumalla parilapannulla tai grillissä kaksi minuuttia molemmin puolin. Tarjoa heti. Koristele tillillä ka sitruunalla.

Pikagraaravauksessa kalaa ei varsinaisesti graavata vaan ainoastaan maustetaan. Siksi kala on vielä paistettava tai grillattava. Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat ja tillimajoneesi.

Lisää aiheesta:

Graavisiika-kanapeetNieriää voitaikinakuoressa pinaatin keraHalstrattu graavisiika tillimajoneesin keraMakrillia fenkolin keraGraavatut silakat perunallaHalstrattua, pikagraavattua lohta vihannespyttipannun kanssa
PyttipannuKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu
  • 06.11.202315:37
    Hellapoliisi

    Kermainen pyttipannu

  • 20.03.202309:31
    Avokado

    Chilaquiles

  • 24.11.202215:19
    Vegaaninen

    Helppo vegaaninen pyttipannu

  • 05.10.202014:55
    Nopeat ja helpot

    Pyttipannu – Hanna Gullichsenin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanapyttipannu