Halstrattu graavisiika tillimajoneesin kera

Kokeile vaihteeksi siian graavaamista. Kalan voit halstrata tai grillata ja tarjota kylmä kastikkeen kera.

4 annosta

  • 2 keskikokoista siikaa (à noin 1 kg)
  • ½ dl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl hienonnettua valkopippuria
  • 2 dl karkeaksi hienonnettua tilliä
  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl kermaviiliä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2-3 rkl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Perkaa ja fileoi kalat, älä poista nahkaa. Kuivaa fileet talouspaperilla. Sekoita sokeri, suola ja valkopippuri. Ripottele hieman mausteseosta ja karkeaksi hienonnettua tilliä fileiden lihapuolelle ja nosta fileet toistensa päälle, lihapuolet vastakkain, pyrstöpuoli pääpuolta vasten. Ripottele päälle loppu mausteseos ja tilli. Peitä tuorekelmulla ja pane viileään 4 tunniksi.

2. Tillimajoneesi: Hienonna tilli. Sekoita kermaviili ja majoneesi. Purista sitruuna ja lisää mehu seokseen. Sekoita joukkoon tilli ja mausta suolalla ja pippurilla. Pane viileään odottamaan tarjoilua.

3. Leikkaa siikafileet kahteen osaan. Halstraa paloja kalahalsterissa hiiligrillissä tai paista öljyssä kuumalla paistinpannulla. Halstraa fileitä pari minuuttia molemmin puolin. Tarjoile perunoiden ja tillimajoneesin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!