Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Halstrattu graavisiika tillimajoneesin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile vaihteeksi siian graavaamista. Kalan voit halstrata tai grillata ja tarjota kylmä kastikkeen kera.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 2 keskikokoista siikaa (à noin 1 kg)
  • ½ dl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl hienonnettua valkopippuria
  • 2 dl karkeaksi hienonnettua tilliä
  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl kermaviiliä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2-3 rkl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Perkaa ja fileoi kalat, älä poista nahkaa. Kuivaa fileet talouspaperilla. Sekoita sokeri, suola ja valkopippuri. Ripottele hieman mausteseosta ja karkeaksi hienonnettua tilliä fileiden lihapuolelle ja nosta fileet toistensa päälle, lihapuolet vastakkain, pyrstöpuoli pääpuolta vasten. Ripottele päälle loppu mausteseos ja tilli. Peitä tuorekelmulla ja pane viileään 4 tunniksi.

2. Tillimajoneesi: Hienonna tilli. Sekoita kermaviili ja majoneesi. Purista sitruuna ja lisää mehu seokseen. Sekoita joukkoon tilli ja mausta suolalla ja pippurilla. Pane viileään odottamaan tarjoilua.

3. Leikkaa siikafileet kahteen osaan. Halstraa paloja kalahalsterissa hiiligrillissä tai paista öljyssä kuumalla paistinpannulla. Halstraa fileitä pari minuuttia molemmin puolin. Tarjoile perunoiden ja tillimajoneesin kanssa.

Lisää aiheesta:

Graavisiika-kanapeetTäytettyä kirjolohta foliossaFoliossa paistettua lohtaGraavilohta sinappi-tillikastikkeellaYrttitarhalohtaHalstrattu pikagraavattu lohi ja kasvispyttipannu
GraavikalaGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala
  • 30.06.202307:55
    Graavilohi

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavilohi

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 15.12.201707:25
    Marinoitu kala

    Graavisiikaceviche

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin