Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Haalea salaatti kuhan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g kuhafileetä
  • 500 g tuoretta pinaattia
  • 150 g leikkopapuja (härkäpapuja)
  • 4 tuoretta herkkusientä
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 20 pienenpientä kokonaista uutta perunaa
  • 2 tl voita
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 10 mustaa oliivia

Sinappikastike

  • 2 dl katkarapulientä
  • 25 g voita
  • 2 tl dijonsinappia
  • 2 rkl hienoksi leikattua tilliä

Valmistusohje

1. Paloittele fileet annospaloiksi. Huuhdo ja puhdista pinaatti ja leikkaa pois karkeat hermot. Asettele pinaatinlehdet neljälle syvälle lautaselle. Huuhtele ja paloittele pavut, paloittele herkkusienet pienemmiksi ja kesäkurpitsa puolikuiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi, harjaa perunat tarkoin, kuori ja halkaise kananmunat.

2. Kuumenna vettä kattilassa kiehuvaksi, keitä perunat. Kuumenna vettä ja hieman suolaa toisessa kattilassa ja keitä pavut ja kesäkurpitsa. Valuta ja pidä vihannekset lämpiminä. Laita herkkusienet kylmään paistinpannuun, kuumenna ja anna nesteen haihtua. Lisää voi ja paista sienet. Nosta pannusta ja pidä lämpiminä. Kun perunat ovat pehmeitä, kaada vesi pois ja pidä ne lämpiminä.

3. Kuumenna katkarapuliemi kiehuvaksi ja keitä kalafileitä keskilämmöllä, kunnes ne ovat kokonaan valkoisia (läpikypsiä), sisälämpötilan tulee olla 60 astetta. Nosta kalat liemestä ja pidä lämpimänä. Siivilöi liemi ja sulata siihen voi.

Lisää tilli ja mausta sinapilla. Asettele vihanneksia ja perunoita pinaatinlehdille, laita kalat vihannesten päälle, viimeiseksi herkkusienet, oliivit ja munanpuolikkaat. Lusikoi päälle sinappikastiketta ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Kreikkalainen kalasalaattiSieniminestrone udonnuudeleilla ja kanallaCurry-kalapata simpukoiden keraKalapata merirapujen keraKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen keraHalstratut silakat
KalasalaattiSalaatitGoGreenPääruoatKalaruoka

Älä pelästy pitkää ainesosalistaa tai valmistusohjetta. Tämän salaatin valmistat helposti! Parhaan maun saat vastapyydetystä kalasta, mutta pakastekalakin käy hyvin.

Tuoreimmat aiheesta

Kalasalaatti
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Retiisejä sardellikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kala- ja artisokkasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Turskasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Äyriäissalaatti

    Kala-äyriäissalaatti sweet chili -kastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Tonnikalasalaatti

    Kevyt thaimaalainen tonnikalasalaatti