Gubbröra-alkupalat

Äijämössö-gubbröra-vanhainherrain herkku on kansankodin tukipilari, seisovan pöydän vakio, illanistujaisten ravitseva päätös ja suosittu huikopala näkkileivän ja snapsin kera. Nyt tarjoamme sitä alkupalana saaristolaisleivällä.

4 hengelle

  • 4 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 purkki anjovisfileitä
  • 2 keitettyä perunaa
  • 2 rkl tillisilppua
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 2 rkl ruohosipulisilppua
  • 4 viipaletta tummaa (saaristolais)leipää
  • voita tai levitettä
  • tillinoksia

Valmistusohje

1. Hienonna munat ja anjovisfileet ja kuutioi perunat pieneksi. Sekoita keskenään hyvin. Lisää mausteyrtit ja tipauta lisämausteeksi hieman anjovislientä, jos haluat.

2. Voitele leipäviipaleet. Muotoile seoksesta munanmuotoinen pyörykkä kullekin leivälle ja koristele tillillä. Kylmä snapsi vauhdittaa päivällisen odotusta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja