Guacamole – avokadodippi
Julkaistu
Harva kastike ja tahna on yhtä rakastettu kuin tämä. Tämä Meksikosta kotoisin oleva mole (kastike) maistuu nykyisin monelle suomalaiselle niin dippinä kuin esimerkiksi tacokastikkeenakin. Avokadossa on terveellistä rasvaa, jota voi nauttia ilman huonoa omaatuntoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 avokado
- ¼ kurkku
- 4 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
- 1 maustemitta hienonnettua valkosipulia
- 2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
- 1 maustemitta suolaa
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Halkaise avokado. Poista kivi, koverra hedelmäliha ja muussaa se haarukalla. Kuori kurkku ja poista siemenet. Kuutioi. Hienonna valkosipuli.
2. Sekoita avokado, kurkku ja valkosipuli sekä ranskankerma. Lisää sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Piparijäätelö