- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 6 annosta
Ainekset
- 300 g kuorittuja katkarapuja
- suolaa ja pippuria
- 1 salottisipuli
Piparjuurivaahto
- 2 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa ja pippuria
- ½ sitruunan kuori
- 1 tl sokeria
- 20–30 g raastettua piparjuurta
- 1 levy gelatiinia
Valmistusohje
Katkaravut:
Mausta katkaravut suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Nauti katkaravut piparjuurivaahdon, salottisipulirenkaiden ja paahdetun leivän kera. Mausta sitruunalla tai viinietikalla.
Piparjuurivaahto:
Pehmennä gelatiini kylmässä vedessä. Kiehauta kattilassa maito, kerma, suola, pippuri, sokeri ja sitruunan kuori. Ota kattila pois liedeltä ja lisää ylimääräisestä vedestä puristettu gelatiini ja piparjuuri. Anna seoksen levätä 10–15 minuuttia ja siivilöi seos tämän jälkeen. Tarkista maku ja kaada neste sifonipulloon. Anna nesteen levätä pullossa 6–7 tuntia, ennen kuin pumppaat kaasun siihen. Vaahto on nyt valmista syötäväksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.