Grillivartaat lohesta ja pinaatista

Valmista jännittäviä norilevään käärittyjä vartaita.

Neljälle

  • 500 g pinaattia
  • 500 g lohifileetä
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 8 noriarkkia

Tarvitset myös

  • vedessä liotettuja puuvartaita

Valmistusohje

1. Ryöppää pinaattia 1 minuutti kiehuvassa, kevyesti suolatussa vedessä, huuhdo ne kylmässä vedessä ja valuta. Paloittele lohi pienemmiksi paloiksi. Soseuta pinaatti, lohi, yksi kananmuna ja kerma tasaiseksi taikinaksi, mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa toinen muna.

2. Täytä noriarkit lohitaikinalla ja liimaa ne kiinni vatkatulla munalla. Pujota jokaiseen rullaan kaksi grillivarrasta.

3. Grillaa vartaita tasaisella hiilloksella 2-3 minuuttia, kääntele usein. Tarjoile salaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.