Grillikylki
Vaihtelun vuoksi grillikylki maustetaan inkiväärillä ja mustaviinimarjahyytelöllä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 1 kg grillikylkeä
- 3 tl suolaa
- 3 tl inkiväärijauhetta
- 4 rkl mustaviinimarjahyytelöä (tai hunajaa)
Valmistusohje
1. Kuumenna 250 asteeseen ja pane uunipannu uuniin esilämpiämään. Kuivaa liha, sekoita suola ja inkivääri ja hiero mausteseos kauttaaltaan lihaan.
2. Pane grillikylki esilämmitetylle uunipannulle rasvapuoli alaspäin. Älä lisää rasvaa, sillä grillikyljestä rasvaa paistamisen aikana. Käännä kylki 25-30 minuutin kuluttua, valele paistoliemellä kypsennyksen aikana.
3. Jatka kypsennystä noin 20 minuuttia ja kaada rasva pois. Levitä mustaviinimarjahyytelö rasvapuolen päälle ja glaseeraa noin 10 minuuttia.
Valele sulaneella hyytelöllä pari kertaa glaseerauksen aikana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan