Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillikylkeä Amerikan malliin

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 hengelle

  • 1 kg paksua grillikylkeä (lihaisaa kylkiluuriviä)
  • suolaa ja valkopippuria

Grillikastike

  • 1 dl chilikastiketta
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl etikkaa (12 %)
  • 2 tl worcestershirekastiketta
  • 1/2 sipuli silputtuna
  • 1 tl fariinisokeria
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl makeahkoa sinappia
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl oreganoa

Valmistusohje

1. Grillikastike: Sekoita chilikastike, vesi, etikka, worcestershirekastike, sipulisilppu, fariinisokeri, hunaja, sinappi, kajennnepippuri ja oregano kattilassa. Kiehauta, sekoittele ja anna pulppuilla hiljalleen n. 15 minuuttia. Purista valkosipulinkynsi seokseen.

2. Hiero grillikylki suolalla ja pippurilla. Sivele se kauttaaltaan grillikastikkeella.

3. Näin paistat uunissa: Aseta kylkiluurivi ritilälle uunipannun päälle luupuoli ylöspäin. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Käännä lihapuoli ylöspäin, penslaa vielä grillikastikkeella ja paista toiset puoli tuntia.

4. Näin paistat grillissä. Grillaa kylkiriviä kummaltakin puolelta puuhiiligrillissä. Voit sivellä lisää kastiketta grillauksen aikana, mutta varo polttamasta pintaa eli kypsytä riittävän kaukana hiilien hehkusta. Kylki kypsy n. 30-35 minuutissa.

Tämän grillikyljen eli lihaisen kylkiluurivin salaisuus on sen USA:sta peräisin oleva marinadi, jota tarjoillaan myös kastikkeena. Uuniperunat sopivat lisukkeeksi, semminkin kun ne voi kypsyttää samalla lihan kanssa.

5. Leikkaa kylkirivi annoksiksi siten, että joka palassa on luu.

Lisää aiheesta:

Grillattu kylkipaisti glazen kanssaSavunmakuinen kyljysriviBBQ-kylkiluut sienirisoton keraGrillatut tortillat liha- ja vihannestäytteinGrillattu siankylki ja salotti-punaviinikastikeTurkkilaiset kebab-vartaat
GrillikylkiKastikkeet ja dipitKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillikylki
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillikylki

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillikylki ananaksella

  • 18.02.201300:00
    Grillimakkara

    Grilliherkut

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihansyöjät: Grillikylki, kastike, maissilohkoperunat ja sipulirenkaat

  • 18.02.201300:00
    Kasvisvartaat

    Chiliribsit ja vihannesvartaat