Grillikylkeä Amerikan malliin

Tämän grillikyljen eli lihaisen kylkiluurivin salaisuus on sen USA:sta peräisin oleva marinadi, jota tarjoillaan myös kastikkeena. Uuniperunat sopivat lisukkeeksi, semminkin kun ne voi kypsyttää samalla lihan kanssa.

4 hengelle

  • 1 kg paksua grillikylkeä (lihaisaa kylkiluuriviä)
  • suolaa ja valkopippuria

Grillikastike

  • 1 dl chilikastiketta
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl etikkaa (12 %)
  • 2 tl worcestershirekastiketta
  • 1/2 sipuli silputtuna
  • 1 tl fariinisokeria
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl makeahkoa sinappia
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 tl oreganoa

Valmistusohje

1. Grillikastike: Sekoita chilikastike, vesi, etikka, worcestershirekastike, sipulisilppu, fariinisokeri, hunaja, sinappi, kajennnepippuri ja oregano kattilassa. Kiehauta, sekoittele ja anna pulppuilla hiljalleen n. 15 minuuttia. Purista valkosipulinkynsi seokseen.

2. Hiero grillikylki suolalla ja pippurilla. Sivele se kauttaaltaan grillikastikkeella.

3. Näin paistat uunissa: Aseta kylkiluurivi ritilälle uunipannun päälle luupuoli ylöspäin. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Käännä lihapuoli ylöspäin, penslaa vielä grillikastikkeella ja paista toiset puoli tuntia.

4. Näin paistat grillissä. Grillaa kylkiriviä kummaltakin puolelta puuhiiligrillissä. Voit sivellä lisää kastiketta grillauksen aikana, mutta varo polttamasta pintaa eli kypsytä riittävän kaukana hiilien hehkusta. Kylki kypsy n. 30-35 minuutissa.

5. Leikkaa kylkirivi annoksiksi siten, että joka palassa on luu.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja