Grillikasvis-fetasalaatti
Tämä salaatti on ruokaisa ja valmistuu kesäkeittiössä hetkessä. Nauti salaatti maalaisleivän kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 8 kypsää uutta perunaa
- 1 suikaloitu paprika
- 1 viipaloitu kesäkurpitsa
- 1 lohkottu punasipuli
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- 0,5 tl vastajauhettua mustapippuria
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 dl hienonnettua persiljaa tai basilikaa
- 4 viipaletta fetajuustoa
- basilikanlehtiä
- rosepippuria
Valmistusohje
Pese ja kypsennä perunat. Paloittele kasvikset.
Grillaa kasvikset kuumassa grillissä kummaltakin puolelta. Laita grillatut kasvikset kulhoon.
Mittaa öljy, sitruunamehu, hunaja ja mausteet pieneen kulhoon. Sekoita ainekset sekaisin.
Kaada kastike kasvisten päälle ja sekoita kahdella lusikalla, niin että kastike imeytyy tasaisesti kasviksiin. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa tai basilikaa sekä fetajuustoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan