Grillatut vihannekset
Kun kerran grillaat lihaa tai kanaa, voit samalla grillata vihanneksia lisukkeeksi. Tarjoile maukkaan kastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 oranssia porkkanaa
- 2 punaista porkkanaa
- 2 valkoista porkkanaa tai palsternakkaa
- 1 kesäkurpitsa
- 1 punasipuli
- 1 punainen paprika
Sitruskastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tl sitruunamehua
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 tl limemehua
- 2 rkl appelsiinimehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita ranskankerma, oliiviöljy, sitrusmehut ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla, laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Puhdista vihannekset, halkaise tarvittaessa isommat vihannekset pituussuuntaan.
3. Grillaa vihannekset pehmeiksi keskikuumalla hiilloksella, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti