Grillatut tofuvartaat
Tofu on hyvin proteiinirikasta ja sopii siksi hyvin vegetaariseksi pääruoaksi. Tarjoile muutaman maukkaan kasvisruokalisukkeen kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g maustamatonta tofua
- rapsiöljyä paistamiseen
- ½ dl valkoisia seesaminsiemeniä
- 2 tl sichuaninpippuria
Marinadi
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 appelsiinin kuori ja mehu
- ½ limen kuori ja mehu
- ½ sitruunan kuori ja mehu
- 1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
Tarvitset myös
- puuvartaita
Valmistusohje
1. Marinadi: Sekoita soija, öljy, inkivääri ja sitrusmehut sekä raastetut kuoret.
2. Kuutioi tofu 12 palaksi. Laita ne muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
3. Kääntele kuutiot seesaminsiemenissä ja sichuanpippurissa. Pujota vartaisiin ja grillaa keskilämmöllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti