Grillatut perunaviipaleet
Hiiligrillisssä kypsennetyt perunaviipaleet ovat ihana lisäke aina ulkona syötäessä. Parhaan tuloksen saat, kun olet tarkkana, että hiilipeti on harmaa, ja että grilliritilä on mahdollisimman ylhäällä, poissa hehkusta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunaa (uuniperunalajiketta)
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- tuoretta timjamia tai oreganoa
Valmistusohje
1. Pese perunat harjalla huolellisesti, älä kuori. Viipaloi perunat n. 3 mm:n siivuiksi. Kaada öljy kulhoon ja pyörittele perunaviipaleita öljyssä juuri ennen grillaaamista. Mausta viipaleet suolalla ja jauhetulla mustapippurilla.
2. Grillaa perunaviipaleita hitaasti ja käännä ne, niin että kummallekin puolelle tulee kauniit grillausraidat. Kokeile esim. tikulla, milloin perunat ovat valmiit; ne saavat olla hieman rapeita keskeltä. Asettele perunaviipaleet lämmitetylle tarjoiluvadille ja tiputtele päälle vähän oliiviöljyä. Koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan