Grillatut, marinoidut porsaankyljykset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656986/landscape16_9/515/290/7de610e492c6946fb6ca9eb9a81ca350/sb/931539-4546.jpg)
Ole huolellinen grillatessasi kyljyksiä. Jos liekit nuolevat kyljyksiä, ne saavat helposti epätoivottua sivumakua. Nosta ja madalla ritilää tarpeen mukaan, hoida hiillosta ja sammuta joka liekki nopeasti suihkupullolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g porsaankyljyksiä
- 2 rkl neutraalia öljyä
- ½ punainen paprika, hienonnettu
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl siirappia
- 1 rkl chilijauhetta
- ½ rkl kuivattua rosmariinia tai pari tuoretta oksaa
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- salaattia
Valmistusohje
1. Marinadi: Puhdista ja hienonna paprika, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita paprika, viinietikka, siirappi, chilijauhe, rosmariini ja inkivääri. Purista mukaan valkosipuli.
2. Laita kyljykset marinadiin ja anna maustua yön yli. Peitä marinointikulho muovikelmulla, muuten koko jääkaappi tuoksuu marinadilta.
3. Sytytä grilli hyvissä ajoin. Grillaa kyljykset mureiksi ja mehukkaiksi, n. 4 minuuttia molemmin puolin. Vahdi niitä grillauksen ajan. Tarjoile vastakeitettyjen uusien perunoiden sekä rapean salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka