Grillatut, marinoidut porsaankyljykset
Ole huolellinen grillatessasi kyljyksiä. Jos liekit nuolevat kyljyksiä, ne saavat helposti epätoivottua sivumakua. Nosta ja madalla ritilää tarpeen mukaan, hoida hiillosta ja sammuta joka liekki nopeasti suihkupullolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g porsaankyljyksiä
- 2 rkl neutraalia öljyä
- ½ punainen paprika, hienonnettu
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 rkl siirappia
- 1 rkl chilijauhetta
- ½ rkl kuivattua rosmariinia tai pari tuoretta oksaa
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- salaattia
Valmistusohje
1. Marinadi: Puhdista ja hienonna paprika, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita paprika, viinietikka, siirappi, chilijauhe, rosmariini ja inkivääri. Purista mukaan valkosipuli.
2. Laita kyljykset marinadiin ja anna maustua yön yli. Peitä marinointikulho muovikelmulla, muuten koko jääkaappi tuoksuu marinadilta.
3. Sytytä grilli hyvissä ajoin. Grillaa kyljykset mureiksi ja mehukkaiksi, n. 4 minuuttia molemmin puolin. Vahdi niitä grillauksen ajan. Tarjoile vastakeitettyjen uusien perunoiden sekä rapean salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti