Mainos
Mainos

Keino, jolla saat maissintähkän kosteuden ja tuoreuden säilymään, on jättää sen peitinlehdet paikoilleen. Retkelle, rannalle tai mökille päästyä grillauspaikalla vain taivutat lehdet taaksepäin ja lämmität tähkät grillissä. Lopputuloksena on mehukkaita lämpimiä maissintähkiä.

Neljälle

  • 4 tuoretta maissintähkää lehtineen
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita tai oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele tähkät hyvin juoksevan veden alla, mutta säilytä suojalehdet päällä. Aseta tähkät uunipellille ja laita ne uunin keskitasolle 15 minuutiksi, niin että päällyslehdet ruskettuvat. Ota tähkät uunista ja jäähdytä.

2. Pakkaa tähkät lehtineen matkaan mukaan.

3. Taita peitelehdet taaksepäin ja grillaa tähkät kauttaaltaan kuumassa hehkussa. Penslaa voisulalla tai oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.