Grillatut maissintähkät
Keino, jolla saat maissintähkän kosteuden ja tuoreuden säilymään, on jättää sen peitinlehdet paikoilleen. Retkelle, rannalle tai mökille päästyä grillauspaikalla vain taivutat lehdet taaksepäin ja lämmität tähkät grillissä. Lopputuloksena on mehukkaita lämpimiä maissintähkiä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 tuoretta maissintähkää lehtineen
- suolaa ja mustapippuria
- voita tai oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele tähkät hyvin juoksevan veden alla, mutta säilytä suojalehdet päällä. Aseta tähkät uunipellille ja laita ne uunin keskitasolle 15 minuutiksi, niin että päällyslehdet ruskettuvat. Ota tähkät uunista ja jäähdytä.
2. Pakkaa tähkät lehtineen matkaan mukaan.
3. Taita peitelehdet taaksepäin ja grillaa tähkät kauttaaltaan kuumassa hehkussa. Penslaa voisulalla tai oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan