Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillatut maissintähkät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 tuoretta maissintähkää lehtineen
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita tai oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele tähkät hyvin juoksevan veden alla, mutta säilytä suojalehdet päällä. Aseta tähkät uunipellille ja laita ne uunin keskitasolle 15 minuutiksi, niin että päällyslehdet ruskettuvat. Ota tähkät uunista ja jäähdytä.

2. Pakkaa tähkät lehtineen matkaan mukaan.

3. Taita peitelehdet taaksepäin ja grillaa tähkät kauttaaltaan kuumassa hehkussa. Penslaa voisulalla tai oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile.

Keino, jolla saat maissintähkän kosteuden ja tuoreuden säilymään, on jättää sen peitinlehdet paikoilleen. Retkelle, rannalle tai mökille päästyä grillauspaikalla vain taivutat lehdet taaksepäin ja lämmität tähkät grillissä. Lopputuloksena on mehukkaita lämpimiä maissintähkiä.

Lisää aiheesta:

Isoäidin säilötyt kurkutPaistetut lohkoperunatGrillatut vihanneksetGrillatut ja marinoidut vihanneksetKeitetyt maissintähkätGrillatut perunaviipaleet
Grillatut kasviksetKevytKananmunatonGluteenitonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut kasvikset
  • 21.10.202111:11
    Nopeat ja helpot

    Grillattu salaatti airfryerissa

  • 26.05.202112:32
    Hellapoliisi

    Feta-kasvisnyytit – helppo grillilisuke

  • 14.05.202112:24
    Nopeat ja helpot

    Kari Aihisen grillattua broccolinia ja maapähkinävinegrettiä

  • 24.09.202014:21
    Uunijuurekset

    Henri Alénin parmesaanilla maustetut paahdetut vihannekset

  • 28.07.201710:01
    Huomenta Suomi

    Grillattua purjoa, sydänsalaattia ja herneitä Hollandaisen, yrttijugurtin ja punasipulivinegreten kanssa