Grillatut maissintähkät

Keino, jolla saat maissintähkän kosteuden ja tuoreuden säilymään, on jättää sen peitinlehdet paikoilleen. Retkelle, rannalle tai mökille päästyä grillauspaikalla vain taivutat lehdet taaksepäin ja lämmität tähkät grillissä. Lopputuloksena on mehukkaita lämpimiä maissintähkiä.

Neljälle

  • 4 tuoretta maissintähkää lehtineen
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita tai oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele tähkät hyvin juoksevan veden alla, mutta säilytä suojalehdet päällä. Aseta tähkät uunipellille ja laita ne uunin keskitasolle 15 minuutiksi, niin että päällyslehdet ruskettuvat. Ota tähkät uunista ja jäähdytä.

2. Pakkaa tähkät lehtineen matkaan mukaan.

3. Taita peitelehdet taaksepäin ja grillaa tähkät kauttaaltaan kuumassa hehkussa. Penslaa voisulalla tai oliiviöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.