Grillatut lohiperhoset maustevoin kera
Tee valmiiksi makoisaa maustevoita pakastimeen varalle, niin pystyt taikomaan hetkessä herkkuaterian paistetusta tai grillatusta kalasta sekä perunoista tai jasmiiniriisistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g lohifileetä nahkoineen
- suolaa ja valkopippuria
Limetti- ja korianterivoi
- 150 g voita
- 1 ½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
- 2 limettiä
Tarjoiluun
- 1 limetti
- keitettyjä perunoita tai jasmiiniriisiä
- sileälehtistä persiljaa
Valmistusohje
1. Pese limetit huolellisesti, kuori hedelmät ja leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi. Purista limeteistä mehu. Hienonna korianteri pieneksi. Sekoita voihin limetin kuorisuikaleet ja mehu sekä korianterisilppu. Voit myös miksata ainekset koneella.
2. Muotoile maustevoista pyöreä tanko ja kääri se tuorekelmuun. Voit myös pursottaa maustevoin koristenapeiksi leivinpaperille. Laita kovettumaan pakastimeen.
3. Leikkaa lohifilee neljäksi palaksi. Halkaise jokainen pala nahkaan asti ja avaa kuin kirja, jolloin muodostuu perhospihvi. Grillaa lohiperhoset molemmin puolin kuumassa grillipannussa. Leikkaa maustevoista napit sulamaan pihveille. Koristele annokset limettilohkoilla ja persiljalla ja tarjoile heti vastakeitettyjen perunoiden tai riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti