Grillatut lohiperhoset maustevoin kera

Tee valmiiksi makoisaa maustevoita pakastimeen varalle, niin pystyt taikomaan hetkessä herkkuaterian paistetusta tai grillatusta kalasta sekä perunoista tai jasmiiniriisistä.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä nahkoineen
  • suolaa ja valkopippuria

Limetti- ja korianterivoi

  • 150 g voita
  • 1 ½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 2 limettiä

Tarjoiluun

  • 1 limetti
  • keitettyjä perunoita tai jasmiiniriisiä
  • sileälehtistä persiljaa

Valmistusohje

1. Pese limetit huolellisesti, kuori hedelmät ja leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi. Purista limeteistä mehu. Hienonna korianteri pieneksi. Sekoita voihin limetin kuorisuikaleet ja mehu sekä korianterisilppu. Voit myös miksata ainekset koneella.

2. Muotoile maustevoista pyöreä tanko ja kääri se tuorekelmuun. Voit myös pursottaa maustevoin koristenapeiksi leivinpaperille. Laita kovettumaan pakastimeen.

3. Leikkaa lohifilee neljäksi palaksi. Halkaise jokainen pala nahkaan asti ja avaa kuin kirja, jolloin muodostuu perhospihvi. Grillaa lohiperhoset molemmin puolin kuumassa grillipannussa. Leikkaa maustevoista napit sulamaan pihveille. Koristele annokset limettilohkoilla ja persiljalla ja tarjoile heti vastakeitettyjen perunoiden tai riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.