Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillatut lohiperhoset maustevoin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 600 g lohifileetä nahkoineen
  • suolaa ja valkopippuria

Limetti- ja korianterivoi

  • 150 g voita
  • 1 ½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 2 limettiä

Tarjoiluun

  • 1 limetti
  • keitettyjä perunoita tai jasmiiniriisiä
  • sileälehtistä persiljaa

Valmistusohje

1. Pese limetit huolellisesti, kuori hedelmät ja leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi. Purista limeteistä mehu. Hienonna korianteri pieneksi. Sekoita voihin limetin kuorisuikaleet ja mehu sekä korianterisilppu. Voit myös miksata ainekset koneella.

2. Muotoile maustevoista pyöreä tanko ja kääri se tuorekelmuun. Voit myös pursottaa maustevoin koristenapeiksi leivinpaperille. Laita kovettumaan pakastimeen.

3. Leikkaa lohifilee neljäksi palaksi. Halkaise jokainen pala nahkaan asti ja avaa kuin kirja, jolloin muodostuu perhospihvi. Grillaa lohiperhoset molemmin puolin kuumassa grillipannussa. Leikkaa maustevoista napit sulamaan pihveille. Koristele annokset limettilohkoilla ja persiljalla ja tarjoile heti vastakeitettyjen perunoiden tai riisin kera.

Tee valmiiksi makoisaa maustevoita pakastimeen varalle, niin pystyt taikomaan hetkessä herkkuaterian paistetusta tai grillatusta kalasta sekä perunoista tai jasmiiniriisistä.

Lisää aiheesta:

Lohi-carpaccioLohipastrami salaattiLohileike purjon keraGratinoitua lohta ja kuhaaLohiperhospihvitLohiburgeri
Grillattu lohiKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu lohi
  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 21.06.201707:44
    Pääruoat

    Chimichurri-lohi vartaassa ja mangoslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattu lohi vuohenjuuston kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillilohta ja tillihollandaise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattua graavilohta