Grillatut lohiperhoset maustevoin kera
Tee valmiiksi makoisaa maustevoita pakastimeen varalle, niin pystyt taikomaan hetkessä herkkuaterian paistetusta tai grillatusta kalasta sekä perunoista tai jasmiiniriisistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g lohifileetä nahkoineen
- suolaa ja valkopippuria
Limetti- ja korianterivoi
- 150 g voita
- 1 ½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
- 2 limettiä
Tarjoiluun
- 1 limetti
- keitettyjä perunoita tai jasmiiniriisiä
- sileälehtistä persiljaa
Valmistusohje
1. Pese limetit huolellisesti, kuori hedelmät ja leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi. Purista limeteistä mehu. Hienonna korianteri pieneksi. Sekoita voihin limetin kuorisuikaleet ja mehu sekä korianterisilppu. Voit myös miksata ainekset koneella.
2. Muotoile maustevoista pyöreä tanko ja kääri se tuorekelmuun. Voit myös pursottaa maustevoin koristenapeiksi leivinpaperille. Laita kovettumaan pakastimeen.
3. Leikkaa lohifilee neljäksi palaksi. Halkaise jokainen pala nahkaan asti ja avaa kuin kirja, jolloin muodostuu perhospihvi. Grillaa lohiperhoset molemmin puolin kuumassa grillipannussa. Leikkaa maustevoista napit sulamaan pihveille. Koristele annokset limettilohkoilla ja persiljalla ja tarjoile heti vastakeitettyjen perunoiden tai riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka