Grillatut lohikyljykset
Tällä kertaa tarjoilemme lohikyljykset vähän eri tavalla: villiriisiseoksen ja viinietikassa keitettyjen papujen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 lohikyljystä
- oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria jauhettuna
- 2 dl villiriisiseosta
- 4 dl vihanneslientä
- 250 g vihreitä papuja
- 1-2 dl vettä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa
Valmistusohje
1. Sivele lohiviipaleet öljyllä ja mausta ne suolalla ja jauhetulla pippurilla.
2. Keitä villiriisiseos vihannesliemessä. Kiehauta vesi, viinietikka ja suola, lisää vihreät pavut ja keitä rapean kypsiksi. Valuta keitinliemi, mutta pidä pavut lämpiminä tarjoiluun asti.
3. Grillaa lohikyljyksiä 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Ne, jotka haluavat grillatun lohensa hieman raakana sisältä, grillaavat vähän vähemmän aikaa, ne, jotka haluavat lohensa läpikypsänä, grillaavat vähän pidempään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka