Grillatut lohikyljykset maustevoin ja ratatouillen kera

Ratatouille on ranskalainen kasvissekoitus, johon voit käyttää lähes kaikkea, mitä jääkaapin vihanneslokerosta löytyy. Hauduta vihanneksia miedolla lämmöllä oliiviöljyssä ja mausta valkosipulilla. Vihannessekoituksen voit tarjota lämpimänä tai kylmänä.

4 annosta

  • 4 lohikyljystä
  • öljyä voiteluun
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 125 g voita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 sipuli
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 tomaattia kuorittuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl timjamia
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

1. Maustevoi: Sekoita voi, sitruunamehu ja hienonnettu persilja. Muotoile tangoksi ja kääri voipaperiin. Pane pakastimeen odottamaan tarjoilua.

2. Ratatouille: Paloittele sipuli, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä pari minuuttia, älä ruskista. Hienonna persilja ja lisää kasvisseokseen. Sekoita joukkoon paloitellut tomaatit, puristettu valkosipulinkynsi ja timjami. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

3. Lohikyljykset: Voitele lohikyljykset molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta ulkogrillissä tai parilapannulla. Voit paistaa lohikyljykset myös paistinpannulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja