Ratatouille on ranskalainen kasvissekoitus, johon voit käyttää lähes kaikkea, mitä jääkaapin vihanneslokerosta löytyy. Hauduta vihanneksia miedolla lämmöllä oliiviöljyssä ja mausta valkosipulilla. Vihannessekoituksen voit tarjota lämpimänä tai kylmänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 lohikyljystä
- öljyä voiteluun
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- 125 g voita
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 sipuli
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 nippu persiljaa
- 2 tomaattia kuorittuna
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/4 tl timjamia
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
1. Maustevoi: Sekoita voi, sitruunamehu ja hienonnettu persilja. Muotoile tangoksi ja kääri voipaperiin. Pane pakastimeen odottamaan tarjoilua.
2. Ratatouille: Paloittele sipuli, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä pari minuuttia, älä ruskista. Hienonna persilja ja lisää kasvisseokseen. Sekoita joukkoon paloitellut tomaatit, puristettu valkosipulinkynsi ja timjami. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
3. Lohikyljykset: Voitele lohikyljykset molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta ulkogrillissä tai parilapannulla. Voit paistaa lohikyljykset myös paistinpannulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.