Grillatut lohikyljykset maustevoin ja ratatouillen kera
Ratatouille on ranskalainen kasvissekoitus, johon voit käyttää lähes kaikkea, mitä jääkaapin vihanneslokerosta löytyy. Hauduta vihanneksia miedolla lämmöllä oliiviöljyssä ja mausta valkosipulilla. Vihannessekoituksen voit tarjota lämpimänä tai kylmänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 lohikyljystä
- öljyä voiteluun
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- 125 g voita
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 sipuli
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 nippu persiljaa
- 2 tomaattia kuorittuna
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/4 tl timjamia
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
1. Maustevoi: Sekoita voi, sitruunamehu ja hienonnettu persilja. Muotoile tangoksi ja kääri voipaperiin. Pane pakastimeen odottamaan tarjoilua.
2. Ratatouille: Paloittele sipuli, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä pari minuuttia, älä ruskista. Hienonna persilja ja lisää kasvisseokseen. Sekoita joukkoon paloitellut tomaatit, puristettu valkosipulinkynsi ja timjami. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
3. Lohikyljykset: Voitele lohikyljykset molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta ulkogrillissä tai parilapannulla. Voit paistaa lohikyljykset myös paistinpannulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti