Grillattuja jättikatkarapuja ja parsaa

Tämä on onnistunut meren ja mantereen liitto.

Kahdelle

  • 10 jättikatkarapua
  • voita paistamiseen
  • 1 nippu parsaa
  • 1 tl suolaa

Vinaigrette

  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 maustemitta ranskalaista sinappia
  • 1 maustemitta sokeria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sambal oelekia

Valmistusohje

1. Vinaigrette: Sekoita viinietikka, sinappi, sokeri, pippuri ja suola pienessä kulhossa. Vatkaa haarukalla. Kaada öljy hitaasti mukaan ja vatkaa kunnes kaikki on sekoitettu. Lisää viimeiseksi sambal. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Huuhdo parsat hyvin. Leikkaa pois karkeat, säikeiset päät. Laita parsat laajaan kattilaan, kaada päälle 1 cm vettä. Mausta suolalla, laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi kuumalla levyllä. Alenna lämpöä ja anna parsojen kiehua 2-6 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.

3. Kuori jättikatkaravut mutta anna pyrstön uloimman osan olla paikallaan. Halkaise katkaravut pyrstöstä alaspäin mutta älä täysin halki, puolikkaiden pitää pysyä yhdessä. Paista katkarapuja 4-5 minuuttia miedosti ruskistetussa voissa keskilämmöllä. Asettele parsat lämpimille lautasille ja jaa katkaravut niiden päälle. Tiputtele päälle kastiketta, tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!