Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattuja jättikatkarapuja ja parsaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on onnistunut meren ja mantereen liitto.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kahdelle

  • 10 jättikatkarapua
  • voita paistamiseen
  • 1 nippu parsaa
  • 1 tl suolaa

Vinaigrette

  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 maustemitta ranskalaista sinappia
  • 1 maustemitta sokeria
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sambal oelekia

Valmistusohje

1. Vinaigrette: Sekoita viinietikka, sinappi, sokeri, pippuri ja suola pienessä kulhossa. Vatkaa haarukalla. Kaada öljy hitaasti mukaan ja vatkaa kunnes kaikki on sekoitettu. Lisää viimeiseksi sambal. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Huuhdo parsat hyvin. Leikkaa pois karkeat, säikeiset päät. Laita parsat laajaan kattilaan, kaada päälle 1 cm vettä. Mausta suolalla, laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi kuumalla levyllä. Alenna lämpöä ja anna parsojen kiehua 2-6 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.

3. Kuori jättikatkaravut mutta anna pyrstön uloimman osan olla paikallaan. Halkaise katkaravut pyrstöstä alaspäin mutta älä täysin halki, puolikkaiden pitää pysyä yhdessä. Paista katkarapuja 4-5 minuuttia miedosti ruskistetussa voissa keskilämmöllä. Asettele parsat lämpimille lautasille ja jaa katkaravut niiden päälle. Tiputtele päälle kastiketta, tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

KalakrustaditParsaa hollandaisekastikkeellaLohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleillaMustaeväkampelaa valkoviinikastikkeessaScampisalaattiKatkaravuilla täytettyä haukea
Grillatut äyriäisetLisäkeruoatGluteenitonParsaviikotPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut äyriäiset
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tandoorikatkaravut

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Grillattuja simpukoita ja mustekalaa

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Savukatkarapuja aiolin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Grillattuja jättikatkarapuja ja parsaa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Grillatut jättikatkaravut salaatissa