Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua turskaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Turskan grillaamisessa on tärkeää kuumentaa grilli hyvin. Kuumassa grillissä tämä herkku valmistuu nopeasti!

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 600 g turskafileetä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Kapris-voikastike

  • 1 rkl kaprismarjoja
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 tl hunajaa
  • 2 keltuaista
  • 50 g voita
  • rakuunaa

Rapeat chiliperunatikut

  • 4 suurta perunaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1/4 dl chiliöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Leikkaa kala annoskokoisiksi paloiksi ja purista niiden pinnoille sitruunan mehua. Ripottele päälle vähän suolaa ja sivele kalat oliiviöljyllä.

Kuumenna grilli hyvin ja grillaa kalat siinä nopeasti.

Jos fileessä on nahka mukana, grillaa ritilän päällä vain nahkapuoli ja käännä sitten kala hetkeksi parilatasolle kypsymään loppuun.

Leikkaa kaprikset pieneksi silpuksi ja kiehauta valkoviinin kanssa. Makeuta hiukan hunajalla. Riko keltuaiset joukkoon ja vatkaa miedolla lämmöllä kunnes ne saostavat viinin. Jatka vatkaamista ja lisää kastikkeeseen voita ja lopussa vähän rakuunaa.

Leikkaa perunat tulitikunohuiksi suikaleiksi. Kuivata suikaleita hiukan pyyhkeen sisällä. Lämmitä öljyt parilalla tai pannulla ja paista perunat siinä rapeiksi. Nosta ne reikäkauhalla pois pannulta ja mausta kevyesti suolalla.

Lisää aiheesta:

Paistettu broileri kermakastikkeessaNieriää voitaikinakuoressa pinaatin keraKampelaa valkoviinikastikkeessaLohi voikastikkeessaKatkaravuilla täytettyä haukeaHöyrytettyä turskaa
Grillattu kalaGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala
  • 30.08.202415:27
    Huomenta Suomi

    Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

  • 20.07.201709:33
    Huomenta Suomi

    Kokonaisena grillattua siikaa

  • 31.05.201610:58
    Pääruoat

    Kalaa vihannestaskussa

  • 18.02.201300:00
    Kalaruoka

    Ahvenpaketit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera