Grillattua portobelloa
Portobellot ovat suuria herkkusieniä, joilla on iso, hyvin grillattavaksi soveltuva lakki.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 portobelloa
- 2 pihvitomaattia
- 1 punasipuli
- 1 rkl voita
Kastike
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Leikkaa pois sienten jalat ja halkaise hatut. Halkaise jalat pituussuuntaan ja viipaloi. Viipaloi tomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi.
2. Paista sienenjalkasilppua ja punasipulia voissa. Sekoita viinietikka, hunaja ja öljy ja kääntele mukaan pannuun.
3. Penslaa sienihatut oliiviöljyllä ja grillaa n. 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita tomaattiviipaleet sienille, asettele päällimmäiseksi sipulisalaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut