Portobellot ovat suuria herkkusieniä, joilla on iso, hyvin grillattavaksi soveltuva lakki.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 portobelloa
- 2 pihvitomaattia
- 1 punasipuli
- 1 rkl voita
Kastike
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Leikkaa pois sienten jalat ja halkaise hatut. Halkaise jalat pituussuuntaan ja viipaloi. Viipaloi tomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa renkaiksi.
2. Paista sienenjalkasilppua ja punasipulia voissa. Sekoita viinietikka, hunaja ja öljy ja kääntele mukaan pannuun.
3. Penslaa sienihatut oliiviöljyllä ja grillaa n. 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita tomaattiviipaleet sienille, asettele päällimmäiseksi sipulisalaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.