Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattua pikagraavilohta sinappikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä kalaa ei syödä tavallisen graavilohen tapaan - pikagraavaus on ainoastaan maustamistapa. Uudet perunat ja sinappikastike täydentävät aterian.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

8 annosta

  • 1 kg tuoretta lohta
  • 4 rkl sokeria
  • 4 rkl suolaa
  • 2 tl murskattua valkopippuria
  • 1 nippu tilliä

Sinappikastike

  • 5 rkl sinappia
  • 4 rkl viinietikkaa
  • muutama pisara HP-kastiketta
  • muutama pisara Worcestershirekastiketta
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 dl ruokaöljyä
  • 2 nippua tilliä

Valmistusohje

1. Pikagraavattu lohi: Sekoita keskenään sokeri, suola ja valkopippuri. Viipaloi lohi nahkoineen. Poista kaikki isot ruodot. Taputtele mausteseos kalan pintaan. Hienonna tilli ja taputtele myös se kalalle. Nosta lohi muovipussiin ja anna sen pikasuolaantua jääkaapissa. Jo noin tunnissa kalaan tulee hyvä maku, mutta sen voi jättää maustumaan myös yön yli.

2. Sinappikastike: Sekoita keskenään sinappi, viinietikka, HP-kastike, Worcestershirekastike, sokeri, suola ja valkopippuri. Lisää kastikkeeseen öljy, ensin tipoittain ja sitten ohuena norona. Hienonna tilli ja sekoita kastikkeeseen.

3. Odota, kunnes grillissä on hyvä, harmaa hiillos. Grillaa lohiviipaleita 5-7 minuuttia kummaltakin puolelta.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaGraavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaHienot, sinappigraavatut silakatGraavilohta mehevän kastikkeen keraSinappikastike ja roseepippurigraavattu lohiGrillattua graavilohta hovimestarinkastikkeella
Grillattu lohiGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu lohi
  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 21.06.201707:44
    Pääruoat

    Chimichurri-lohi vartaassa ja mangoslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattu lohi vuohenjuuston kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillilohta ja tillihollandaise

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattua graavilohta