Grillattua, marinoitua ruijanpallasta limejogurtin kera
Ruijanpallas on ihana kala, jota voi mainiosti grillata. Keitetyt perunat ja vihreät pavut ovat hyvä lisuke.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 800 g ruijanpallasta 4 viipaleena
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 tomaatti
- 1 sitruuna
- 4 annosta keitettyjä perunoita
Limejogurtti
- 2 dl ruoanlaittojogurttia
- 2 rkl puristettua limemehua
Valmistusohje
1. Marinadi: Sekoita pippuri ja sitruunamehu. Anna kalan maustua marinadissa n. 30 minuuttia.
2. Viipaloi tomaatti ja sitruuna koristeluun. Purista limestä mehu. Sekoita limemehu ja jogurtti, laita kylmään tarjoiluun asti.
3. Grillaa kalaviipaleita 4 minuuttia molemmin puolin. Jos viipaleet ovat kovin paksuja, niitä voi jälkikypsentää 100-asteisessa uunissa 2-4 minuuttia. Tarjoile kalat lämpimiltä lautasilta. Koristele sitruunalla, tomaatilla ja kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan