Grillattua, marinoitua ruijanpallasta limejogurtin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659580/landscape16_9/515/290/14980a933e5726c6c5a68cf1dc208e4b/Qg/897232-2636.jpg)
Ruijanpallas on ihana kala, jota voi mainiosti grillata. Keitetyt perunat ja vihreät pavut ovat hyvä lisuke.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 800 g ruijanpallasta 4 viipaleena
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 tomaatti
- 1 sitruuna
- 4 annosta keitettyjä perunoita
Limejogurtti
- 2 dl ruoanlaittojogurttia
- 2 rkl puristettua limemehua
Valmistusohje
1. Marinadi: Sekoita pippuri ja sitruunamehu. Anna kalan maustua marinadissa n. 30 minuuttia.
2. Viipaloi tomaatti ja sitruuna koristeluun. Purista limestä mehu. Sekoita limemehu ja jogurtti, laita kylmään tarjoiluun asti.
3. Grillaa kalaviipaleita 4 minuuttia molemmin puolin. Jos viipaleet ovat kovin paksuja, niitä voi jälkikypsentää 100-asteisessa uunissa 2-4 minuuttia. Tarjoile kalat lämpimiltä lautasilta. Koristele sitruunalla, tomaatilla ja kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka